ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Θα τηρήσουμε τις μνημονιακές δεσμεύσεις για το Aσφαλιστικό, διαβεβαιώνει δανειστές και κεφάλαιο

Τις μνημονιακές μας δεσμεύσεις θα τις τηρήσουμε, διαβεβαιώνει τους δανειστές και το κεφάλαιο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο του ασφαλιστικού, στη διάρκεια συνέντευξής του στην «Κυριακάτικη Καθημερινή», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ανεξάρτητα από τους όποιους ελιγμούς και αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση, το νέο ασφαλιστικό θα είναι η «ταφόπλακα» στην Κοινωνική Ασφάλιση, με μέτρα - «φωτιά» που αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Για να «χρυσώσει το χάπι» των λαϊκών αντιδράσεων, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επαναφέρει τα επικίνδυνα ιδεολογήματα, όπως ότι η δική του μεταρρύθμιση θα είναι «αναδιανεμητική» και κοινωνικά μεροληπτική για τους «από κάτω», δηλαδή ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι όλες οι συντάξεις και οι παροχές στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης θα εξισωθούν προς τα κάτω, προς τον Καιάδα.
Σε άλλο σημείο και θέλοντας να εκτονώσει τις αναγκαίες αγωνιστικές αντιδράσεις για το κυβερνητικό ν/σ - «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αποδοχή της γεωμετρίας και αρχιτεκτονικής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από τους δανειστές, θέλοντας ουσιαστικά να παγιδεύσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στο να επιλέξουν ανάμεσα στη «Σκύλλα» και την «Χάρυβδη» της ασφαλιστικής καρατόμησής τους.
Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, έφτασε στο σημείο όταν του τέθηκε το θέμα ότι για την ώρα η αντίδραση του κόσμου είναι να βγει στους δρόμους, ο υπουργός σχολίασε: «Να βγει. Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω και εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις... Κι εγώ για αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους Θεσμούς».
Βέβαια εδώ είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια του υπουργού να «φέρει στα κυβερνητικά μέτρα» τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις και την διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια προκειμένου να τις εκτονώσει και να τις εκτρέψει σε ανώδυνα για το σύστημα και το κεφάλαιο κανάλια, έτσι ώστε να υλοποιηθεί με τις λιγότερες αντιστάσεις το σάρωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, έχοντας καταστήσει μάλιστα και συνένοχους τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget