ΡΩΣΙΑ Συνέντευξη του Πούτιν στην «Bild»

«Η Ρωσία επιθυμεί την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο» διαμηνύει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε και η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Bild», κατηγορώντας παράλληλα δυτικές χώρες πως «οξύνουν» διεθνείς κρίσεις μεταξύ άλλων στο μέτωπο της τρομοκρατίας, της λαθραίας διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων, της προστασίας του περιβάλλοντος επιχειρώντας να επιβάλλουν «λύσεις» σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Αντιμετωπίζουμε κοινές απειλές, θέλουμε όλες οι χώρες, και στην Ευρώπη και αλλού, να ενώσουμε τις προσπάθειες για να τις αντιμετωπίσουμε... Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα συμφωνήσουν με όλα που οι άλλοι αποφασίσουν σε αυτά ή άλλα ζητήματα» σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ερωτηθείς για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, ο Πούτιν είπε πως επιδιώκει την υποβάθμιση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» επειδή σε αυτό έχουν στρατολογηθεί χιλιάδες μεταξύ των οποίων και «χιλιάδες Ρώσοι πολίτες που θέτουν τώρα σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια». Σημείωσε επιπλέον πως οι δυτικές στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Λιβύη συνέβαλαν στην αύξηση της τρομοκρατίας σε αυτές τις χώρες και αλλού.
Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες πως μετά το τέλος του λεγόμενου «Ψυχρού Πολέμου» έχουν κλιμακώσει τις προσπάθειες για διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς «επιδεινώνοντας» σκόπιμα διάφορες διεθνείς κρίσεις. Αναφερόμενος στην επέμβαση δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε «πραξικόπημα» την ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς το 2014, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν «έμπνευση και σχέδιο της Δύσης». Επέρριψε ευθύνες στη σημερινή ουκρανική κυβέρνηση για τη μη εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία και έθεσε εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα επανεξέτασης και άρσης των κυρώσεων της ΕΕ έναντι της Ρωσίας.
Κληθείς να σχολιάσει τις επιπτώσεις της διεθνούς χαμηλής τιμής του πετρελαίου στη ρωσική οικονομία ο Πρόεδρος Πούτιν παραδέχθηκε πως είναι σοβαρές και πως την έχουν πλήξει άσχημα, διαβλέποντας από την άλλη σαν «θετική» συνέπεια τις προσπάθειες «βελτίωσης της δομής των δημοσίων οικονομικών και της μείωσης των δαπανών» γιατί, όπως ισχυρίστηκε, «καλυτερεύουν τη ρωσική οικονομία».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget