ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συγκέντρωση στο υπουργείο Ναυτιλίας αύριο

Παύση εργασιών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αύριο Τρίτη 12 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι καισυγκέντρωση στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί και καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος ενάντια στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά.
Θυμίζουμε ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που έχουν κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ ΑΕ.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα το κλαδικό συνδικάτο επισημαίνει:
«Οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις κρατικών υποδομών και στρατηγικών τομέων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, εργοδοσία και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, όπως λιμανιών, αεροδρομίων, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΤΑ κλπ., μαζί με την παραπέρα επίθεση στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις, στο σύστημα Kοινωνικής Ασφάλισης γενικότερα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στα κοινωνικά μας συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, αποτελούν πλευρές ενός ενιαίου σχεδίου της αστικής τάξης και υπηρετούν τον ίδιο στόχο: την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας μέσα από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου, όπως άλλωστε τις ανάγκες των εφοπλιστών και του κεφαλαίου γενικότερα υπηρετούσε το λιμάνι και τα ναυπηγεία όταν ήταν εξ’ ολοκλήρου κάτω από κρατικό έλεγχο, γεγονός που οι μεταλλεργάτες, οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες κλπ. το γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Γι' αυτό και η πάλη του εργατικού κινήματος για να είναι αποτελεσματική και με προοπτική χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στο συνολικό σχέδιο της αστικής τάξης και σε όλες τις δυνάμεις που το στηρίζουν άσχετα από τις επιμέρους διαφορές τους, οι οποίες έχουν σχέση με τα επιμέρους συμφέροντα τμημάτων της αστικής τάξης που εκπροσωπούν και όχι με τα δικά μας συμφέροντα. Γι' αυτό και είναι ανάγκη μέσα από κάθε αγώνα να αναδεικνύεται η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, του πανεργατικού ταξικού αγώνα, γιατί κανένας χώρος ή κλάδος από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το συνολικό σχέδιο επίθεσης ή να έχει αυταπάτες ότι θα εξαιρεθεί.
Τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, η Ενέργεια, οι συγκοινωνίες, οι τηλεπικοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για την εξασφάλιση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, χώροι όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σταθερά ωράρια σε υγιείς και ασφαλείς συνθήκες, θα βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη για να μπορούν να χαρούν την τρίτη φάση της ζωής τους. Μόνο όμως όταν μαζί με τα καράβια, τις τράπεζες, τον ορυκτό πλούτο φύγουν από τα χέρια των αστών και περάσουν στα χέρια των εργατών. Τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων και ο ενιαίος κρατικός φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αντίστοιχα των συγκοινωνιών, των κατασκευών και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Σε αυτή την προοπτική θα πρέπει να προσανατολιστεί ο αγώνας μας. Εδώ βρίσκεται η πραγματική διέξοδος και όχι να επανέλθουμε στο παρελθόν που όλοι έχουμε βιώσει και απορρίπτουμε.
Άμεση πάλη:
  • Ενάντια στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά.
  • Ενάντια σε όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αγωνιζόμαστε για:
  • Αποκλειστικά ενιαίους κρατικούς φορείς στους τομείς στρατηγικής σημασίας (Λιμάνια - Ναυπηγεία - Αεροδρόμια - Αστικές συγκοινωνίες κλπ.) που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.
  • Καμία απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης.
  • Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα επίπεδα του 2009. Άμεση επαναφορά του θεσμικού πλαισίου για την επεκτασιμότητα και την υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων.
  • Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων. Εξασφάλιση πλήρους - σταθερούς εργασίας με ελεύθερο χρόνο, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης. Συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις που αρμόζουν στο βαρύ, ανθυγιεινό και επικίνδυνο επάγγελμά μας. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Ασφάλειας και της Υγείας, της ανθρώπινης ζωής.
Δεν παραιτούμαστε από τη ζωή μας - Να ακουστεί η φωνή μας.
Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας. Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση. Να μην περάσει το νέο έγκλημα. Να μη μας πιάσουν στον ύπνο.
Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία.
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης.
Mε όχημα την ανεργία, η εργοδοσία επιδιώκει τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στην καθιέρωση του σύγχρονου μεσαίωνα στους χώρους εργασίας. Στόχος τους είναι να μας πάρουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, να μας μάθουν να ζούμε με ψίχουλα. Χτυπούν τις συλλογικές συμβάσεις, τη συλλογική διαπραγμάτευση. Προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεκδίκηση, στους αγώνες για καλύτερα μεροκάματα, για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας. Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας.
Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" να αναζητούμε διέξοδο σε προγράμματα - σεμινάρια του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ.
Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!
Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η μάχη της συλλογικής σύμβασης μας αφορά όλους: Εργαζομένους κι άνεργους.
Οργάνωση της πάλης μας - Τώρα παντού». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget