ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΕIΑΣ ΟΛΟΜEΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Η πορεία ανασύνταξης του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και της ανάπτυξης της κομματικής οικοδόμησης στην εργατική τάξη

Στις 19 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υλοποιώντας σχετική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου, και εξέτασε την πορεία υλοποίησης σημαντικών, στρατηγικής σημασίας, καθηκόντων: Την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και την κομματική οικοδόμηση.
Ως περιεχόμενο της ανασύνταξης έχει τεθεί η προετοιμασία και η ανάπτυξη εργατικού κινήματος ικανού να αντιπαρατεθεί με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικά και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολουμένων και αγροτών στην ενιαία και επεξεργασμένη στρατηγική του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής εξουσίας. Καθήκον που απαιτεί πιο σύνθετη και ανώτερη ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική δουλειά από το Κόμμα τόσο εσωτερικά, στο Κόμμα, όσο και μέσα στις γραμμές του κινήματος, με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, διεκδικήσεις ενταγμένες σε ένα σχέδιο συγκέντρωσης δυνάμεων, πάλης με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό. Πρώτα απ' όλα, απαιτεί σχέδιο που θα στηρίζεται σε γερές Κομματικές Οργανώσεις στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, σε κλάδους στρατηγικής σημασίας. Σχέδιο που θα παλεύεται ενιαία πανελλαδικά, αλλά με σταθερότητα, ανυποχώρητα και σε κάθε κλάδο με τις απαιτούμενες προσαρμογές, με εξειδίκευση. Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα στον αγώνα, «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», εκφράζει την κατεύθυνση και το περιεχόμενο της ταξικής πάλης στις σύγχρονες συνθήκες.
Η ΚΕ εξέτασε τη δουλειά της καθώς και των Κομματικών Οργανώσεων στη βάση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για τη δουλειά στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και την οικοδόμηση στην εργατική τάξη που είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτη του 2010.
Η πορεία υλοποίησης των καθηκόντων της ανασύνταξης του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και της κομματικής οικοδόμησης συνέπεσε με την εκδήλωση της πιο μακρόχρονης και βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τις αντίστοιχες συνέπειες για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Είναι περίοδος πυκνών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, αγώνων, συχνά σε πολλά ταυτόχρονα μέτωπα, με αυξημένες απαιτήσεις καθοδήγησης, νέες δυσκολίες, αλλά και με παρακαταθήκες για τους επερχόμενους ταξικούς αγώνες.
Η ΚΕ εξέτασε τις συνθήκες μέσα στις οποίες πάλεψε το Κόμμα για την προώθηση της ανασύνταξης. Εκτίμησε προβλήματα που δημιουργήθηκαν και βασικά συμπεράσματα από την πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και την κομματική οικοδόμηση.
Παράλληλα, καθόρισε κατευθύνσεις και καθήκοντα για τα επόμενα χρόνια.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget