ΤΟΥΡΚΙΑ Δεκάδες Κούρδοι νεκροί από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού

Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν τη νύχτα του Σαββάτου 12 Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που κρύβονταν σε ένα σπίτι στην πόλη Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανέφεραν πηγές των Υπηρεσιών Ασφαλείας.
Ένας Τούρκος αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτή.
Χθες, ο τουρκικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι 16 μέλη του PKK σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Τσιζρέ, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, και άλλοι δύο Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες σκοτώθηκαν στην ιστορική συνοικία Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ.
Πηγές στις τουρκικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, είπαν ότι πέντε ακόμη άνθρωποι, οι τέσσερις από τους οποίους ήταν στρατιώτες, τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με ελαφρά όπλα και με βόμβες στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Στη Σουρ, επίσης, ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από σφαίρες, ενώ τρεις ακόμη στρατιώτης και ένας δημόσιος υπάλληλος τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας χθες, ανέφεραν πηγές στις τουρκικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.
Στη Σιλώπη, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, οι Υπηρεσίες Ασφαλείας συνέλαβαν 24 αυτονομιστές που προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη μαζί με ντόπιους, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.
Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε εξάλλου ότι συνολικά 426 μέλη του ΡΚΚ έχουν σκοτωθεί στις πόλεις Τσιζρέ και Σιλώπη και στη συνοικία Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ -και στις τρεις περιοχές έχει επιβληθεί 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας- αφότου άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί πριν από έναν μήνα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget