Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης στην Ιταλία και του 5ου φοιτητή

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε σήμερα το αίτημα των ιταλικών αρχών για έκδοση στην Ιταλία και του πέμπτου φοιτητή που φέρεται να συμμετείχε στη διαδήλωση την Πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο, στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Expo Milano 2015». Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών έχει απορρίψει το ανάλογο αίτημα και για τους υπόλοιπους τέσσερις φοιτητές.
Οι πέντε φοιτητές συνελήφθησαν στις 12 Νοέμβρη από την Ελληνική Αστυνομία, με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχε εκδώσει η ιταλική αστυνομία, εναντίον 17 ατόμων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, για επεισόδια που έγιναν στο Μιλάνο. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έως να αποφασίσει για την έκδοση το Συμβούλιο Εφετών.
Το ευρωπαϊκό ένταλμα θεσμοθετήθηκε στο πλαίσιο των γιγαντιαίων μηχανισμών καταστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με προσχήματα όπως η αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», του «οργανωμένου εγκλήματος» και ουσιαστικό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών και το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για βαριά ποινικά αδικήματα όπως εμπορία ναρκωτικών, σωματεμπορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ. ενώ με τη συγκεκριμένη περίπτωση ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά για υπόθεση συμμετοχής σε διαδήλωση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget