ΚΚΕ Επίκαιρη Ερώτηση για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής

Επίκαιρη Ερώτηση για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Ακολουθεί το κείμενο αναλυτικά:
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής.
Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, δασκάλους και σε βασική υλικοτεχνική υποδομή.
Τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της περιοχής φτάνουν τα 313. Από αυτά τα 171 είναι κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Στις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε το υπουργείο την Παρασκευή 20/11, στην Ανατολική Αττική δίνει μόνο 25 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Τα περισσότερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως ούτε το πρωινό πρόγραμμα, ενώ τα ολοήμερα στα περισσότερα σχολεία δε λειτουργούν καθόλου ή υπολειτουργούν. Σύμφωνα με συλλόγους γονέων, λόγω της υποστελέχωσης των ολοήμερων, τα περισσότερα παιδιά φεύγουν από το σχολείο στις 13.15, αντί για τις 16.15 που θα ολοκληρώνονταν κανονικά τα μαθήματα. Ενδεικτικά το ολοήμερο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου λειτουργεί μόνο για την Α' και τη Β' τάξη, και μόνο για μία ώρα την ημέρα, από τις 12.20 έως τις 13.15. Στις υπόλοιπες τάξεις, το ολοήμερο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και σε πολλά ακόμη σχολεία.
Σχεδόν σε όλη την περιοχή, που συνεχώς αυξάνεται πληθυσμιακά, υπάρχουν ελλείψεις σε σχολικές στέγες. Ενδεικτικά στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδας συνωστίζονται 450 μαθητές σε ένα κτίριο που έχει κατασκευαστεί για να στεγάζει έως 250 μαθητές.
Επίσης σε αρκετά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά οι γονείς πληρώνουν σχεδόν για τα πάντα. Από τα χαρτικά, τα βιβλία, τις μπογιές μέχρι και τα έξοδα συντήρησης του σχολείου.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν γι' ακόμη μια φορά ότι η πολιτική όλων των ως τώρα κυβερνήσεων στερούν από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στη μόρφωση, καταδικάζουν στην ανεργία και την εργασιακή ομηρία τους εκπαιδευτικούς. Η όξυνση των προβλημάτων στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, όπως και των υπολοίπων σχολείων της χώρας, είναι συνέπεια της "στάσης πληρωμών" στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που επιβάλλει η βάρβαρη αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, κεφαλαίου, που κωδικοποιείται και στο 3ο μνημόνιο και τους αντίστοιχους εφαρμοστικούς νόμους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
- Πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν πλήρως τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής και να ανοίξουν όλα τα ολοήμερα που εξυπηρετούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.
- Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να υπάρξει άμεσα προμήθεια της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget