ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συγκέντρωση στο υπουργείο Ναυτιλίας ενάντια στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας ενάντια στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά.
Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου αυτή την ώρα συναντάται με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις κρατικών υποδομών και στρατηγικών τομέων που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, εργοδοσία και όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, όπως λιμανιών, αεροδρομίων, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΤΑ κλπ., μαζί με την παραπέρα επίθεση στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις, στο σύστημα Kοινωνικής Ασφάλισης γενικότερα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στα κοινωνικά μας συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, αποτελούν πλευρές ενός ενιαίου σχεδίου της αστικής τάξης και υπηρετούν τον ίδιο στόχο: την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας μέσα από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».
Το Συνδικάτο τονίζει ότι «Τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, η Ενέργεια, οι συγκοινωνίες, οι τηλεπικοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για την εξασφάλιση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, χώροι όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σταθερά ωράρια σε υγιείς και ασφαλείς συνθήκες, θα βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη για να μπορούν να χαρούν την τρίτη φάση της ζωής τους. Μόνο όμως όταν μαζί με τα καράβια, τις τράπεζες, τον ορυκτό πλούτο φύγουν από τα χέρια των αστών και περάσουν στα χέρια των εργατών. Τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων και ο ενιαίος κρατικός φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αντίστοιχα των συγκοινωνιών, των κατασκευών και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Σε αυτή την προοπτική θα πρέπει να προσανατολιστεί ο αγώνας μας. Εδώ βρίσκεται η πραγματική διέξοδος και όχι να επανέλθουμε στο παρελθόν που όλοι έχουμε βιώσει και απορρίπτουμε».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget