ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά


Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά το πρωί της Τρίτης 12 Γενάρη 2016.
Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλα τα κράτη της ΕΕ, είναι κατευθύνσεις που έχουν προσδιοριστεί από την πολιτική της ανταποδοτικότητας της ΕΕ, από τη «Λευκή Βίβλο» για τις συντάξεις από το 2012, με αύξηση ορίων ηλικίας σε μία σειρά χωρών και αποτροπή των πρόωρων συντάξεων. Πολύ νωρίτερα, από τη δεκαετία του '90 ακόμα, πρόσθεσε, είχε καθοριστεί ως στόχος η προώθηση του συστήματος των τριών πυλώνων, δηλαδή, του ιδιωτικού πυλώνα, της συμπληρωτικής αποδοτικής σύνταξης και μίας βασικής σύνταξης που θα εγγυάται το κράτος και ουσιαστικά συνίστανται σε ένα επίδομα φτώχειας. Το ΚΚΕ, συνέχισε καλεί σε ξεσηκωμό το λαό ακόμη και για να δυσκολευτεί η κυβέρνηση να καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. 
Υπογράμμισε ότι σταθερή επιδίωξη του κεφαλαίου, αυτών που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, είναι να πληρώνει ο λαός όλα τα βάρη της κρίσης για να ανακάμψουν τα κέρδη τους.
Ερωτηθείς για την εταιρεία «Ελ Ντοράντο» στις Σκουριές Χαλκιδικής που ανακοινώνει την αναστολή ορισμένων εργασιών της, επισήμανε ότι έχουμε να κάνουμε με μία διαπραγμάτευση που γίνεται σε ορισμένους τομείς, όπως η εξόρυξη, συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων με τις κυβερνήσεις για τη διανομή της πίτας. Σε αυτήν τη διαπραγμάτευση συμμετέχουν τμήματα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και από τη μία και από την άλλη πλευρά.
Πρόσθεσε ότι η υπόσχεση που δίνεται από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, πως η διέξοδος για τη χώρα, η επιστροφή στη λαϊκή ευημερία θα γίνει εάν πετύχουμε προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανάκαμψη κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, είναι πέρα για πέρα απατηλή καθώς όλα αυτά ίσχυαν πριν την εκδήλωση της κρίσης, ωστόσο λαϊκή ευημερία δεν επήλθε, αντίθετα εξαθλιώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του λαού. 
Το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Μάκης Παπαδόπουλος προτείνει ένα ριζικά διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης, όπου ο πλούτος που παράγεται και τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική κρατική περιουσία, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget