ΚΚΕ Ερώτηση για τις περικοπές στις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών Κέρκυρας

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Καραθανασόπουλος για τις άδικες και προκλητικές περικοπές στις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών Κέρκυρας. Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Προκλητικές και άδικες οι περικοπές στις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών Κέρκυρας.
Προκλητικά απαράδεκτη, δημιουργώντας και πολλά ερωτηματικά, είναι η "μεγάλη σφαγή" στις επιδοτήσεις που δικαιούνται και λάμβαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ελαιοπαραγωγοί στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα:
Από τους 12.000 ελαιοπαραγωγούς του νησιού, το 65% δεν πήρε ούτε ένα ευρώ επιδότηση με την 1η δόση της βασικής ενίσχυσης, με την αιτιολογία ότι ο δορυφόρος κατέγραψε τους ελαιώνες ως δάσος, αν και οι φωτογραφίες του δορυφόρου δείχνουν πολύ καθαρά ότι πρόκειται για ελαιόδεντρα. Επιπλέον είναι γνωστό ότι, από το 2001 έως το 2012, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έλεγξε επιτόπια και εξολοκλήρου (όχι δηλαδή δειγματοληπτικά) πάνω από το 60% των ελαιόδεντρων που επιδοτούνται. Γνωρίζει, δηλαδή, ότι δεν πρόκειται για δάσος. Δηλαδή, έγινε έλεγχος στο 60% των ελαιώνων και επιδοτούν σήμερα μόνο το 35%!!
Στις έντονες διαμαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ μιλάει για "λάθος" που ΘΑ διορθωθεί, καλώντας ταυτόχρονα τους αγρότες να μην κάνουν ενστάσεις!!!
Δεδομένης της μεγάλης και προκλητικής αδικίας, αφού όχι μόνο έχει μειωθεί δραστικά το ύψος των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά ότι λάβουν εφέτος θα τους ακολουθεί το ίδιο μέχρι το 2020, επείγει η άμεση αποκατάσταση της αναγνώρισης των ελαιώνων και η καταβολή των επιδοτήσεων που δικαιούνται.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός τι άμεσα και γρήγορα μέτρα θα πάρει, για τη σωστή αποτύπωση των καλλιεργούμενων ελαιώνων της Κέρκυρας, όπως έχουν καταγραφεί και ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και να δοθούν στους ελαιοπαραγωγούς οι επιδοτήσεις που δικαιούνται και παρανόμως δεν καταβλήθηκαν».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget