ΣΥΡΙΑ Ο στρατός εισέρχεται στη Σάλμα

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στη στρατηγικής σημασίας τοποθεσία Σάλμα, κύριο προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ορεινή περιοχή της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Sana».
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το «Sana», «Ο στρατός σε συντονισμό με δυνάμεις λαϊκής άμυνας (σ.σ. φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή) συνεχίζει την προέλασή του στη βορειοανατολική πλευρά της επαρχίας Λαττάκειας και ελέγχει το νοτιοανατολικό προάστιο της Σάλμα και επτά γύρω λόφους».
Η παράκτια περιφέρεια της Λαττάκειας είναι προπύργιο της κυβέρνησης και ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Πριν από την επιχείρηση είχαν πραγματοποιηθεί 120 επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας στην περιοχή μέσα σε 48 ώρες. Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τις τελευταίες ημέρες χωριά περιμετρικά της περιοχής αυτής. Η τοποθεσία αυτή, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων, είναι στα χέρια των αντικαθεστωτικών από τον Ιούλη του 2012.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget