ΚΕΡΚΥΡΑ Συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ Κέρκυρας από σωματεία και δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κέρκυρα πραγματοποίησαν τα ταξικά σωματεία και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους από νωρίς το πρωί την Τρίτη 12 Γενάρη.
Η κατάληψη αυτή αποτελεί δράση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απεργιακή απάντηση απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για διάλυση του Ασφαλιστικού. Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν συζητήσεις με τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, ενώ μοιράστηκαν ανακοινώσεις με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα μαγαζιά και τις υπηρεσίες της περιοχής.
Όσα στοιχεία και αν κατασκευάσουν για να περάσει αναίμακτα το κυβερνητικό σχέδιο, ό,τι τερτίπια και αν χρησιμοποιούν η αλήθεια είναι μια: Η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη - Βρούτση) δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην Πρόνοια. Φέρνουν «γρήγορο θάνατο» για το Ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα.
Όσα ο εργαζόμενος λαός με τους αγώνες και τις απεργίες του πέταξε από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, τα φέρνουν από την μπροστινή πόρτα υπό το μανδύα της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Όλοι στην προετοιμασία της απεργίας την ημέρα που το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget