Κώστας Παπαδάκης: Τα εγκλήματα στη Μέση Ανατολή φέρουν τη σφραγίδα της ΕΕ (VIDEO)

«Η εξαθλίωση, ο πόλεμος και το αιματοκύλισμα των λαών στη Μέση Ανατολή, η συνεχιζόμενη κατοχή και σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, το ξερίζωμα των ανθρώπων κατά κύματα για να πνίγονται στον υγρό τάφο που έχετε μετατρέψει την Μεσόγειο, είναι όλα εγκλήματα που φέρουν τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ, μαζί με τους συμμάχους της, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, και όλα αυτά με κάθε είδους προσχήματα, όπως σήμερα με τους τζιχανιτστές, που είναι δικό σας αποκρουστικό δημιούργημα». Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για «το ρόλο της ΕΕ στη Μέση Ανατολή».
Όπως τόνισε, «οι σημερινές δηλώσεις Γιούνκερ, οι απειλές που εκτόξευσε σε τρίτες χώρες, με εργαλείο την απονομή του τίτλου “ασφαλής χώρα”, είναι δείγμα της έντασης της επιθετικότητας της ΕΕ, της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους.
Αυτοί οι ανταγωνισμοί φέρνουν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς και με την εμπλοκή της Ελλάδας.
Οι λαοί, όμως, έχουν τη δύναμη να τους χαλάσουν τα σχέδια, αρκεί να στοχεύσουν σωστά, στο καπιταλιστικό σύστημα, στα μονοπώλια και τις ενώσεις τους, για να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που μπορούν να παράγουν και οι ίδιοι να τον καρπώνονται».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget