ΣΕΒ: Ζητά σύσταση φορέων ειδικού σκοπού για την εφαρμογή του μνημονίου

Την εφαρμογή του μνημονίου και την παρακολούθηση της υλοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων από φορείς ειδικού σκοπού, ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Σε επιστολή του προς τους επικεφαλής των κομμάτων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, κάνει λόγο για «αποτελεσματική εφαρμογή και παρακολούθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από φορείς ειδικού σκοπού».
Ζητά τη «σύσταση ενός αυτοτελούς, δημόσιου χαρακτήρα, ευέλικτου φορέα ειδικού σκοπού (Reform Agency) υπό τον Πρωθυπουργό και εντός του ισχύοντος θεσμικού περιβάλλοντος (αν και εκτός του σκληρού πυρήνα της εκτελεστικής εξουσίας) για το συντονισμό της υλοποίησης της νέας συμφωνίας».
Επιπλέον, ζητά τη «σύσταση ενός ανεξάρτητου Παρατηρητηρίου των Μεταρρυθμίσεων (παρακολούθησης της υλοποίησης, αποτίμησης των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων αυτής και διατύπωσης προτάσεων μεταρρυθμιστικών πολιτικών άμεσης υλοποίησης) με τη συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας και της κοινωνίας».
Πέραν των φορέων ειδικού σκοπού για την εφαρμογή του μνημονίου, ο ΣΕΒ ζητά όλη η διαθέσιμη χρηματοδότηση να οδηγηθεί σε επενδύσεις και «προτείνει μια νέα, σύγχρονη εθνική επενδυτική στρατηγική, η οποία θα εντάξει σε έναν ενιαίο εθνικό σχεδιασμό τους περιορισμένους δημόσιους (εθνικούς και κοινοτικούς) πόρους και το σύνολο των πολλών και επικαλυπτόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων, με τις επενδυτικές προτεραιότητες του ιδιωτικού τομέα και με έμφαση στην οικονομική απόδοση των επενδύσεων».
Στο πλαίσιο της «εθνικής επενδυτικής στρατηγικής» επαναλαμβάνει τα περί μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, ζητώντας «εδραίωση σταθερού και απλού φορολογικού πλαισίου, ώστε το κόστος να μη σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα, ενώ τα κίνητρα να επιβραβεύουν την επιχειρηματική απόδοση».
Πάγια απαίτηση του ΣΕΒ είναι η παροχή «ζεστού χρήματος» και προσθέτει πως «η νέα στρατηγική πρέπει να ενσωματωθεί άμεσα στο νέο αναπτυξιακό νόμο, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στο νέο ΕΣΠΑ, κτλ.» όπως επίσης «προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων (εγχώριων και ξένων), απλούστερο επιχειρηματικό περιβάλλον και αδειοδοτήσεις, αποκατάσταση ρευστότητας, μείωση του country risk, νέα εργαλεία χρηματοδότησης».
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, ο ΣΕΒ θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει σταθερότητα στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς όπως αναφέρει πρέπει «οι αγορές ενέργειας, εργασίας, υπηρεσιών, μεταφορών, εφοδιαστικής, κτλ. που σχετίζονται με την παραγωγή είναι ανοικτές και ανταγωνιστικές, ώστε να επιτρέπουν στη βιομηχανία και τη μεταποίηση να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget