Ισχυρό ΚΚΕ γιατί ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του

Γιατί ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του
Γιατί αποδείχθηκε ότι τα μνημόνια έχουν ως αιτία τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη συμμετοχή στην ΕΕ, την ενσωμάτωση στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, έχουν ως στόχο την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Οποιαδήποτε πολιτική σε αυτόν το δρόμο, σε αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο που υπηρετεί το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, οδηγεί αντικειμενικά στη λαϊκή χρεοκοπία, στην πολιτική των μνημονίων. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι ο διαχωρισμός μνημονιακών - αντιμνημονιακών δυνάμεων, που όμως όλες έχουν ως στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, ήταν αποπροσανατολιστικός για το λαό, τους εργαζόμενους. Η ανάκαμψη του κεφαλαίου περνάει πάνω απ' τα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, δεν θα φέρει ούτε ανάκτηση απωλειών ούτε νέα δικαιώματα και κατακτήσεις, γι' αυτό ο λαός δεν πρέπει να την κάνει σημαία του...
Αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε φιλολαϊκή διαχείριση εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ ούτε φιλολαϊκή κυβέρνηση, όπως και αν αυτή αυτοπροσδιορίζεται, «αριστερή», «αντιμνημονιακή» κ.λπ. Μια κυβέρνηση - όργανο της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων δεν μπορεί παρά να κινείται στο πλαίσιο της λεγόμενης συνέχειας του κράτους, κάτι που άλλωστε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διακήρυξε από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της.
Αυτό σημαίνει συνέχεια στον αντιλαϊκό ταξικό του χαρακτήρα, στήριξη των συμφερόντων του κεφαλαίου, συνέχεια στις δεσμεύσεις από τη συμμετοχή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, σε άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμφωνίες. Αυτήν τη συνέχεια επιβεβαίωσε η 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με όλο της το κυβερνητικό έργο και όχι μόνο με την υπογραφή του νέου μνημονίου.
Λειτουργώντας ως όργανο της εξουσίας του κεφαλαίου: Έβαλε χέρι στα αποθεματικά και διαθέσιμα Ταμείων και Οργανισμών για να πληρώσει τις δόσεις των δανείων, έδωσε φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, διέγραψε χρέη που προέρχονται ακόμα και από λαθρεμπόριο, απέρριψε κάθε πρόταση νόμου ή τροπολογία του ΚΚΕ για την ανακούφιση των εργαζομένων, του λαού, όταν παράλληλα έστησε έναν «κοινωνικό διάλογο» ανάβοντας το πράσινο φως στην εργοδοσία να θέσει τις σκληρές της αξιώσεις και «θάβοντας» κάθε σκέψη για ανάκτηση απωλειών, όταν άφησε έρμαια τους εργαζόμενους στις επιθέσεις του κεφαλαίου με απολύσεις, μειώσεις μισθών την περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων κ.ά. Όλα αυτά, βεβαίως, τα έκαναν όλοι μαζί, και αυτοί που ψήφισαν το νέο μνημόνιο και συνεχίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτοί που δεν το ψήφισαν και βρίσκονται τώρα στη ΛΑΕ.
Αποδείχθηκε ότι η στάση της αναμονής, της ανοχής απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται για λογαριασμό του κεφαλαίου, η καθήλωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η μετατροπή του σε χειροκροτητή αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων, στήριγμα ψεύτικων διλημμάτων είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη για το λαό. Αποδείχθηκε ακόμα ότι για να βάλεις εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να πεις «ως εδώ», να αποσπάσεις ορισμένες μικρές ανάσες, χρειάζεται πάλη σε γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους.
Αποδείχθηκε ότι ο λαός πρέπει να αναζητήσει εναλλακτική για τα δικά του συμφέροντα σε άλλο δρόμο ανάπτυξης, στην πολιτική πρόταση που προτείνει το ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Έχει σημασία σήμερα το ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να συμβάλει ώστε η πείρα του λαού να οδηγήσει όχι στην παραίτηση, στο συμβιβασμό, στην απογοήτευση από νέες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, αλλά να αξιοποιηθεί θετικά, να γίνει δράση, στο δρόμο της ανατροπής.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget