Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Τούμπα (VIDEO)

Μπροστά στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη ο λαός πρέπει να σκεφτεί ότι τα δοκίμασε όλα, έχει πείρα αυτή τη στιγμή, είναι επείγον, είναι αναγκαίο, είναι ώριμο και επιτακτικό να επιλέξει το δρόμο της ανατροπής, να επιλέξει τη ψήφο στο ΚΚΕ τόνισε οΣωτήρης Ζαριανόπουλος,ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καιυποψήφιος βουλευτής στην Ά’ Θεσσαλονίκη μιλώντας την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «το ΚΚΕ, στην 100χρονη ηρωική πορεία του, όσες δυσκολίες κι αν συνάντησε και συναντά, ποτέ δεν ψάρεψε σε θολά νερά, δεν είπε ψέματα στο λαό. Και αυτό αποδείχθηκε από την ίδια την ιστορία, την ίδια τη ζωή, τις πρόσφατες εξελίξεις. Πολλοί – όχι του ΚΚΕ – το λένε: Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε.
Και επειδή δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά, καθαρά και ξάστερα λέμε:
Δεν απευθυνόμαστε σ’ όλους ανεξαίρετα τους Έλληνες. Δεν απευθυνόμαστε στον μεγαλοεπιχειρηματία που για τα κέρδη του απολύει ή κόβει το μεροκάματο ή αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, γενικεύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είναι εχθροί και πολλές φορές ένιωσαν αυτοί την ανάσα του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ έξω από τις επιχειρήσεις τους μαζί με τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν. Εμείς απευθυνόμαστε στο απολυμένο, τον άνεργο, τον απλήρωτο, τον μερικά απασχολούμενο, τον ήδη πτωχευμένο εργαζόμενο που θα συνεχίσει να είναι πτωχός ακόμα κι αν η χώρα αποφύγει την ανοικτή χρεωκοπία.
Δεν απευθυνόμαστε στους μεγαλέμπορους και τους σουπερμαρκετάδες. Είναι εχθροί. Για χάρη τους, καταργούν ακόμα και τη Κυριακάτικη αργία. Απευθυνόμαστε στα θύματα τους, σ’ αυτούς χιλιάδες μικρομαγαζάτορες και επαγγελματίες που για χάρη των μεγάλων κλείνουν, σβήνουν, πνιγμένοι στα χρέη.
Δεν απευθυνόμαστε στους μεγαλοαγρότες και τους μεγάλους επιχειρηματίες των τροφίμων που επιδοτημένοι από την ΕΕ και το Ελληνικό κράτος, ξεριζώνουν τους φτωχούς αγρότες, κλέβοντας την αγροτική γη για ένα κομμάτι ψωμί, μετατρέποντας όση αγροτική παραγωγή δεν πρόλαβε να ξεκάνει η ΕΕ, την ελπίδα ζωής, ανάσας, διατροφής του λαού σε απάνθρωπη, σκληρή, μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση. Μάλιστα σε καιρούς, που εν έτει 2015, η πείνα εξαπλώνεται και στη χώρα μας.
Δεν απευθυνόμαστε στους τραπεζίτες, ούτε ψηφίζουμε μνημόνια που αποκλειστικό σκοπό έχουν να σώσουν αυτούς, θυσιάζοντας έναν ολόκληρο λαό. Είναι εχθροί. Φορτώνουν τα δικά τους δάνεια στο λαό. Σχεδιάζουν τους επόμενους μήνες, με βάση το συριζέϊκο μνημόνιο, να πέσουν με κατασχέσεις σαν όρνια τα σπίτια άνεργων, μεροκαματιάρηδων, ανήμπορων να πληρώσουν φόρους, χαράτσια, χρέη στις τράπεζες. Εμείς απευθυνόμαστε σ’ αυτούς τους τελευταίους και τους καλούμε μαζί, μαχητικά, με τα ίδια μας τα χέρια να σώσουμε τα λαϊκά σπίτια από τα αρπακτικά, τραπεζίτες και κυβερνήσεις. Και το ξέρετε καλά: Οι κομμουνιστές θα είναι εκεί, μπροστάρηδες, όπως και για το κομμένο ηλεκτρικό ή νερό, για την εισαγωγή στα νοσοκομεία των ανασφάλιστων που παρότι είναι ανασφάλιστοι συνεχίζουν να είναι άνθρωποι και να δικαιούνται υγεία και ζωή, που τους κόβουν τα μνημόνια και το σύστημα που τα παράγει, ο καπιταλισμός».
Στην συγκέντρωση χαιρέτισε επίσης και η Ανθή Τατσιούλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης, καθηγήτρια μουσικής και ερμηνεύτρια , συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ .
Στηρίζουμε το ΚΚΕ, τόνισε. «Η διορατικότητα του για όσα συνέβαιναν, από την αρχή της κρίσης, οφείλεται στην επιστημονική εξέταση της κοινωνικής πραγματικότητας , έχει τις ρίζες του πολύ βαθιά στους αγώνες , τις αγωνίες του λαού μας. Γι αυτό δεν συμβιβάζεται αν δεν εκπληρωθούν οι ανάγκες του σήμερα. Γι αυτό δεν ζητά ψήφο εξουσιοδότησης, με το λαό να παρακολουθεί αμέτοχος το στραγγαλισμό του. Γι αυτό ανεμίζει τη σημαία της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα», σημείωσε η Ανθή Τατσιούλη κλείνοντας την ομιλία της με τους στίχους της «Διεθνούς».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget