Κλ. Ρέγκλινγκ: Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αφού το 80% των βουλευτών ψήφισε το μνημόνιο

Σημασία στη γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου και όχι στο ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αποδίδει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές πως δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση καθώς όπως ανέφερε το 80% των Ελλήνων βουλευτών έχει υπερψηφίσει τη συμφωνία-μνημόνιο και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μία λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων. 
Διατήρησε «ζεστό» το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι δεν είναι ένα σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύει η ΕΕ αυτήν τη στιγμή, αν και θεωρητικά, είναι πάντα πιθανό.
Για το χρέος, απέκλεισε το ενδεχόμενο ονομαστικής διαγραφής του, αλλά δεν απέκλεισε άλλους τρόπους απομείωσής του, όπως η επιμήκυνση των δόσεων και η μείωση των επιτοκίων.
Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει και στο 3ο μνημόνιο της Ελλάδας.
Ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό μνημόνιο θα συζητηθεί τον Οκτώβρη, την περίοδο που θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με εκτίμηση από ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης. Ανέφερε πως παράλληλα με το ρόλο του Ταμείου θα συζητηθούν η ελάφρυνση του χρέους και η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Ειδικά η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο Σάββατο στο Eurogroup όπου ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα παρουσιάσει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget