Προνόμια και καταβαράρθωση μισθών θέλουν οι εργοδότες χωρίς καμία διάθεση και δέσμευση για προσλήψεις

Ζεστό χρήμα, επιδοτήσεις, κίνητρα, εξασφαλισμένη κερδοφορία και διαρκείς μειώσεις μισθών  είναι η επιδίωξη των Ελλήνων εργοδοτών, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης μισθών στο σύνολο της οικονομίας κατέγραψε σε ετήσια βάση μείωση 4,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 
Την ίδια στιγμή έρευνα της «Manpower Group» για τις προοπτικές απασχολήσεως στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2015 δείχνει πως οι εργοδότες στην Ελλάδα παρουσιάζονται επιφυλακτικοί σχετικά με τις προσλήψεις.
Συγκεκριμένα, από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 5% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 18% προβλέπει μείωση, το 51% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό, ενώ 26% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.
Οι πιο ισχνές προβλέψεις προσλήψεων καταγράφονται από τους εργοδότες στους τομείς ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, υδρεύσεως, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στις μεταφορές, στις επικοινωνίες και στο Δημόσιο.
Ουσιαστικά μέσω και αυτών των στοιχείων οι εργοδότες στέλνουν το μήνυμα σε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επικείμενες εκλογές ότι θέλουν και άλλη μείωση μισθών και την παροχή νέων προνομίων, καθώς και ένα συνολικό πλέγμα μέτρων και μεταρρυθμίσεων τόνωσης της «ανταγωνιστικότητας» καθώς και διασφάλισης της κερδοφορίας τους με το πρόσχημα της ανεργίας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget