Λαϊκή Ενότητα: «Εναλλακτικός» δρόμος στήριξης του κεφαλαίου

Τη σημαία του «αντιμνημονιακού» αγώνα προσπαθεί να διατηρήσει η Λαϊκή Ενότητα, για να παραμείνουν «ζωντανές» οι αυταπάτες για φιλολαϊκή διέξοδο εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Τόσο ο Π. Λαφαζάνης όσο και η Ζ. Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από τη ΔΕΘ, κατέφυγαν σε κούφια «αντιμνημονιακή» ρητορεία και εμφάνισαν τη Λαϊκή Ενότητα ως τον αυθεντικό συνεχιστή των προηγούμενων δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που χρεοκόπησαν με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Θεωρώντας ότι ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με εθνικό νόμισμα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας πρότεινε ένα «ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης» που θα ενισχύσει τις εξαγωγές, θα αυξήσει το τουριστικό ρεύμα και θα δημιουργήσει ρευστότητα στην οικονομία. «Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή» δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί μια «βιώσιμη, ρεαλιστική, εναλλακτική λύση απέναντι στη «μνημονιακή υποδούλωση».
Το πόσο «εναλλακτική» για το λαό είναι αυτή η λύση το αποκάλυψε στη συνέχεια, όταν δεν έκρυψε το θαυμασμό του για καπιταλιστικές χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία, η Πολωνία και η Τσεχία που ανήκουν στην ΕΕ, αλλά διατηρούν εθνικό νόμισμα και «δεν καταστράφηκαν» όπως είπε. Μάλιστα έγινε ακόμα πιο σαφής, λέγοντας πως πριν το ευρώ «καπιταλισμό είχαμε, δεν είχαμε σοσιαλισμό, αλλά δεν μας έλειπε τίποτα».
«Θέλουμε ιδιωτικές επενδύσεις σε ένα πλαίσιο με κανόνες και προδιαγραφές, για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, θυμίζοντας τους «υγιείς» επιχειρηματίες για τους οποίους μιλούσε στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις για ένα πιο «ανθρώπινο» καπιταλισμό.
Θέλοντας να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως εκλογικό στόχο της Λαϊκής Ενότητας να έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη ενός «αντιμνημονιακού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου», το οποίο «θα μας φέρει γρήγορα στην εξουσία». Επίσης, δεν παρέλειψε να αντιγράψει την προηγούμενη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΚΚΕ, καταφεύγοντας σε επιθέσεις «φιλίας», σε συκοφαντίες ότι δεν χτυπάει τον πραγματικό αντίπαλο, αλλά και σε διαχωρισμό της ηγεσίας από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του Κόμματος. 
Στην προσπάθειά του να απαντήσει στο ευνόητο ερώτημα γιατί αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές και όχι νωρίτερα, υποστήριξε ότι υπήρχαν έντονες διαφορές στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την ακολουθούμενη πολιτική. Ωστόσο, απέφυγε επιμελώς να εξηγήσει γιατί οι υπουργοί και τα άλλα στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη αλλά και τις προτάσεις που κατέθετε η κυβέρνηση στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου επιμένοντας να δημιουργεί μια «αγιογραφία» για τη λυκοσυμμαχία, υποστήριξε ότι οι δανειστές εκβίασαν την ελληνική κυβέρνηση και επομένως παραβίασαν τις καταστατικές αρχές της ΕΕ και το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, μεταδόθηκε μήνυμα του Μ. Γλέζου.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget