Η Ρωσία επιβεβαίωσε την παρουσία στρατιωτικών συμβούλων της στη Συρία

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα ότι διαθέτει στρατιωτικούς συμβούλους στην Συρία, αλλά σημείωσε πως βρίσκονται εκεί μόνο για να βοηθήσουν τις συριακές αρχές να παραλάβουν φορτία όπλων, που έχει παραδεχθεί ότι στέλνει στο παρελθόν. Παράλληλα, τρεις λιβανέζικες πηγές ανέφεραν σήμερα πως ρωσικές δυνάμεις έχουν λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ενώ μία πηγή τόνισε πως η ρωσική συμμετοχή μέχρι τώρα κινείται «σε μικρούς αριθμούς».
Σύρος στρατιωτικός αξιωματούχος επανέλαβε πως ο ρόλος της Ρωσίας είναι απλά συμβουλευτικός.
Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν σήμερα πως η Ρωσία έχει αποστείλει δύο αρματαγωγά και επιπλέον αεροσκάφη στη Συρία και έχει παρατάξει ένα μικρό αριθμό πεζοναυτών. Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε πως οι αρχικές ενδείξεις υποδείκνυαν πως το επίκεντρο ήταν η προετοιμασία ενός διαδρόμου προσγείωσης κοντά στην πόλη και το λιμάνι της Λαττάκειας, του προπύργιου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι
Την ιδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τον πόλεμο της Συρίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Ο Λαβρόφ επανέλαβε την ανάγκη για ενοποιημένες προσπάθειες για την απώθηση τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν καταλάβει μεγάλα κομμάτια της συριακής επικράτειας και συνεχίζουν να απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.
Παράλληλα σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε πως ο πόλεμος στη Συρία δεν θα τερματιστεί, εκτός και αν η Ρωσία και το Ιράν χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας πολιτικής λύσης.
Πρόσθεσε πως η Βρετανία, που επανειλημμένα έχει καλέσει τον Άσαντ να παραιτηθεί, μπορεί να προετοιμαστεί για να δεχτεί την παραμονή του στην προεδρία για μια μεταβατική περίοδο, αν αυτό βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget