ΚΟ Λέρου του ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων ζητά ηΚΟ Λέρου του ΚΚΕ με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το νησί και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή σπιτιών και καταστημάτων, καλλιεργειών, τμήματος του οδικού δικτύου του νησιού.
Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Λέρου του ΚΚΕ σημειώνει: «Αμέσως μετά τις καταστροφές, Δήμος, Επαρχείο και Περιφέρεια, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τις ζημιές, έδωσαν την παράσταση του υποκριτικού δήθεν ενδιαφέροντός τους για την άμεση καταγραφή των ζημιών και ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος με τη θέση σε πρώτη προτεραιότητα την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.
Σας καλούμε να σκεφτείτε:
- Γιατί δεν υπάρχει σήμερα χωροταξικός σχεδιασμός με γνώμονα τη συνδυασμένη ικανοποίηση των αναγκών του λαού;
- Γιατί εγκρίνονται και υλοποιούνται έργα υποδομών (π.χ. εκτεταμένες και συνεχείς ασφαλτοστρώσεις) χωρίς ολοκληρωμένες συνοδευτικές παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης;
- Με ποιο κριτήριο διαμορφώνονται οι ιεραρχήσεις των έργων που θα υλοποιηθούν; Γιατί δεν αποτελούν προτεραιότητα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης;
- Πώς θα εξηγηθεί γιατί δεν υλοποιούνται στοιχειώδεις προτεινόμενες δράσεις για τη συντήρηση των υποδομών, τη βελτίωση παροχευτικότητας των υδάτων, τις στοχευμένες δράσεις σε θέσεις που παρουσιάζουν οξυμένο πρόβλημα στην αποστράγγιση;
- Δεν είναι ειρωνικό ότι παρά τις έντονες βροχοπτώσεις στη Λέρο του 2015 δεν έχουμε πόσιμο νερό στα σπίτια μας και καλούμαστε να πληρώσουμε επιβαρυνόμενοι μάλιστα με πάγιο και με ΦΠΑ το λασπόνερο που φτάνει στις βρύσες μας;
Όποιο επιμέρους ερώτημα από τα παραπάνω να εξετάσει κανείς, θα καταλήξει στις ίδιες απαντήσεις: Το κριτήριο που καθορίζει τις εξελίξεις είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοκατασκευαστών. Το μεγάλο εμπόδιο είναι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων.
Για το ΚΚΕ η ουσιαστική αντιμετώπιση των κινδύνων απαιτεί χωροταξικό σχεδιασμό με βάση το κριτήριο της αποφυγής κινδύνων, το κριτήριο της ασφάλειας και γενικότερα με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών. Απαιτούμε από Δήμο και Περιφέρεια να προχωρήσουν άμεσα στην αντιπλημμυρική προστασία του νησιού η οποία θα στοχεύει και στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Διεκδικούμε τη δημιουργία υδατοδεξαμενών για την αξιοποίηση των υδάτων για άρδευση και ύδρευση.
Παλεύουμε για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων διεκδικώντας:
  • Καταγραφή, άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  • Κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι καθαρισμοί δικτύων και υποδομών για ενδεχόμενες νεροποντές.
  • Να προμηθευτεί ο δήμος τα κατάλληλα μηχανήματα και να επανδρωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με προσωπικό για να είναι άμεση η αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε προβλημάτων για μελλοντικές αντίστοιχες πλημμύρες.
Ο αγώνας αυτός είναι δεμένος με την πάλη για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Το δρόμο του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και εργατικό έλεγχο. Στο πλαίσιο ενός τέτοιου σχεδιασμού ο ενιαίος κρατικός φορέας θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί έργα που θα καλύπτουν το σύνολο των κοινωνικών αναγκών, συνδυάζοντας αρμονικά την κάλυψη των αναγκών για ασφαλείς και ποιοτικές υποδομές με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget