Τη συνδικαλιστική δράση απαγορεύει η εργοδοσία της «Καρφούρ Μαρινόπουλος» Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων από την εργοδοσία της «Καρφούρ Μαρινόπουλος» καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Με αφορμή την πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 5 Απρίλη 2015 με θέμα την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση, τα σωματεία πραγματοποιούν περιοδείες σε πολλούς χώρους εργασίας για την ενημέρωση των εργαζομένων.
Σήμερα 31 Μάρτη 2015 ήταν προγραμματισμένη περιοδεία από εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο του Εμπορίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας "Μαρινόπουλος", για αυτή την περιοδεία έγκαιρα είχαν ενημερωθεί γραπτώς και είχαν αποδεχτεί την ημέρα και την ώρα.
Όταν οι συνδικαλιστές έφτασαν στο χώρο, με εντολή "άνωθεν" η ασφάλεια του κτιρίου δεν τους επέτρεψε να πάνε στις εγκαταστάσεις και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, με δικαιολογίες ότι δεν ενημερώθηκαν, δεν γνώριζαν, ουσιαστικά η εργοδοσία απαγόρευσε την παρουσία των συνδικαλιστών και τη δράση των σωματείων.
Αυτοί είναι οι πολυεθνικοί όμιλοι, δεν θέλουν να κουνιέται φύλλο, ακόμα και σήμερα σε περίοδο κρίσης η "Καρφούρ Μαρινόπουλος" έχει αυξήσει την τεράστια κερδοφορία της, κερδοφορία βουτηγμένη στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, το πετσόκομμα δικαιωμάτων, τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων, τις εκατοντάδες απολύσεις, αποτέλεσμα του κλεισίματος δεκάδων καταστημάτων.
Ας βάλει καλά στο μυαλό της η εργοδοσία ότι δεν θα ξεμπλέξει τόσο εύκολα με τη δράση των σωματείων, δεν θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε χώρο εργασίας είτε πρόκειται για καταστήματα ή για κεντρικά γραφεία και αποθήκες.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην "Καρφούρ Μαρινόπουλος" να απαντήσουν μαχητικά στις προκλήσεις και τα σχέδια της εργοδοσίας, να απαντήσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη και στη συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Καπνικαρέας στην Αθήνα, και στις συγκεντρώσεις των σωματείων σε όλη την Ελλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget