Η «Lufthansa» γνώριζε από το 2009 για το συγκυβερνήτη του μοιραίου «Airbus»

O συγκυβερνήτης του «Airbus A320» της εταιρείας«Germanwings», που υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, παρασύροντας στο θάνατο άλλους 149 ανθρώπους στις Γαλλικές Άλπεις, είχε ενημερώσει το 2009 το κέντρο εκπαίδευσης της «Lufthansa» ότι είχε υποστεί ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία.
Η «Lufthansa», θυγατρική της οποίας είναι η «Germanwings», εξηγεί σε ένα δελτίο Τύπου ότι παρέδωσε την 24η Μάρτη στην Εισαγγελία του Ντίσελντορφ, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες στη Γερμανία για τα αίτια του δυστυχήματος, «επιπλέον έγγραφα» που επιβεβαιώνουν ότι οΑντρέας Λούμπιτς είχε ενημερώσει τη σχολή πιλότων το 2009 ότι είχε υποστεί ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», όμως κατόπιν είχε λάβει ένα ιατρικό έγγραφο που πιστοποιούσε ότι ήταν σε θέση να χειριστεί αεροσκάφος.
O διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας είχε τις προηγούμενες ημέρες υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τα αίτια που ενδέχεται να οδήγησαν το συγκυβερνήτη να προκαλέσει τη συντριβή του αεροσκάφους και ότι ο Λούμπιτς ήταν 100% ικανός να πετάξει. Σύμφωνα με τη «Lufthansa», ο Λούμπιτς είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για μία περίοδο αρκετών μηνών, κατόπιν ωστόσο πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις που επιβεβαίωναν ότι ήταν ικανός να πετάξει.
Και ενώ πληθαίνουν τα «σενάρια» για τα προβλήματα υγείας του Αντρέας Λούμπιτς, έρχονται στην επιφάνεια και στοιχεία για την ανεπάρκεια των ιατρικών υπηρεσιών που διαθέτει η εταιρεία. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, η «Lufthansa» διαθέτει μόλις 20 γιατρούς που δουλεύουν στα ιατρικά κέντρα της εταιρείας σε ΦραγκφούρτηΜόναχο και Αμβούργο και άλλους πέντε που δουλεύουν στα γραφεία που διατηρεί η εταιρεία στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης. Την ίδια στιγμή, μόνο οι πιλότοι της «Lufthansa» είναι πάνω από 5.200.
Σε μια προσπάθεια να κρύψουν τις σοβαρές ευθύνες που της αναλογούν για την ιατρική παρακολούθηση και στήριξη εργαζομένων, που επηρεάζουν καθημερινά την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών, εκπρόσωποι της «Lufthansa» δήλωσαν ότι αρμόδια για την έκδοση πιστοποιητικών που βεβαίωναν την ικανότητα του Λούμπιτς να πετάει ήταν η γερμανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget