Μέρκελ - Ολάντ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με την Ελλάδα

Ελλάδα, Ουκρανία, Ιράν και προώθηση σειράς συμφωνιών για επενδύσεις και σε στρατιωτικά προγράμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησηςΜέρκελ - Ολάντ στο Βερολίνο με αφορμή τη συνεδρίαση του γαλλο-γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.
Για την Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων κοινή συνισταμένη ήταν η εκτίμηση πως έχει χαθεί χρόνος, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ να δηλώνει πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και επομένως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά». Για το πότε θα υπάρξει συμφωνία, απάντησε: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ για συγκεκριμένη μέρα. Στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου έχει ειπωθεί ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει υποβληθεί ως το τέλος Απριλίου - το τι είναι να προτείνει η Ελλάδα. Όσο πιο γρήγορα καταθέσει η Ελλάδα προτάσεις, τόσο το γρηγορότερο μπορεί και να συναφθεί μια συμφωνία».
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως «πρέπει να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το χαμένο χρόνο. Πρόκειται για την Ελλάδα, για την Ευρωζώνη. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να μας δώσουν τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε επιτυχία. Αλλά για αυτό χρειάζονται αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να παρουσιαστούν, πρέπει δώσουν οι θεσμοί τη συγκατάθεσή τους για να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια».
Οι δυο κυβερνήσεις έχουν ετοιμάσει σχέδια για κοινά επενδυτικά προγράμματα προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλευτούν καλύτερα το «πακέτο Γιούνκερ» για την παροχή ρευστότητας. Στις προθέσεις των δύο κυβερνήσεων είναι η ανάπτυξη κοινών στρατιωτικών προγραμμάτων που αφορούν δορυφόρο παρακολούθησης 3ης γενιάς και ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget