Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο «Brussels Group» - Συνεχίζονται τα παζάρια

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του«Brussels Group» για τη λίστα με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που κατάρτισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα θα εντατικοποιήσουν τη διαδικασία συλλογής στοιχείων, ενώ την Τετάρτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις μέχρι τώρα συζητήσεις, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν καθώς δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων».
Αναφερόμενη στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, τόνισε πως θα αποτιμήσει την έως τώρα εξέλιξη των συζητήσεων.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι «οι συνεδριάσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους. Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των Ελληνικών προτάσεων».
Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη βούληση της «να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας».
Οι ισχυρισμοί για τη λήψη «μη υφεσιακών» μέτρων αφορούν περισσότερο τη διασφάλιση προνομίων για το ντόπιο κεφάλαιο, καθώς για το λαό η λίστα μεταρρυθμίσεων προβλέπει συνέχιση των «μνημονιακών» χαρατσιών, ιδιωτικοποιήσεις, νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και τη φορολογία, ενώ παράλληλα θα μείνει άθιχτο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εκτίμησε ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από το Πάσχα. 
«Η διαδικασία της εξέτασης του (ελληνικού) σχεδίου είναι πολύ πολύπλοκη και δεν προβλέπω πρόοδο πριν από το Πάσχα» δήλωσε από τη Μαδρίτη, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, αυτό μου φαίνεται δυνατό», πρόσθεσε. Επίσης ανέφερε ότι «η κατάσταση της Ελλάδας είναι υπό έλεγχο».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget