ΠΑΣΟΚ Λυπάται για τη «χαμένη ευκαιρία συναίνεσης»

Τη λύπη τους εκφράζουν στο ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως υποστηρίζουν, προχτές βράδυ, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε ευκαιρία για επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων σε μέτρα αναθέρμανσης της καπιταλιστικής οικονομίας.
«Τι νόημα είχε αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας χθες (σ.σ: προχτές) βράδυ στη βουλή;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ελ. Βενιζέλος, μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ. Για δε τη συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος απαρίθμησε ενέργειες όπου προέβη, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προς υποστήριξη της κυβέρνησης. Αντέτεινε δε, με παράπονο, ότι ο Τσίπρας «δεν πρότεινε να συνεργαστούμε, να συστρατευτούμε, να κάνουμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης όπως έχουμε προτείνει». Επιπλέον, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη της τέτοιας συζήτησης στη Βουλή, ζήτησε εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια.
Κάλεσε δε τον Τσίπρα «αν θέλει να προσχωρήσει στην πολιτική μας, αν θέλει να κάνει τη στροφή, ας το κάνει σωστά και γρήγορα. Αν θέλει ρήξη ας το πει, να μην την κάνει, αλλά τουλάχιστον είναι μία γραμμή. Δεν είναι γραμμή η καθυστέρηση, το χάσιμο χρόνου, η διολίσθηση».
Χαρακτηριστικά και όσα είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρ. υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στο ραδιοσταθμό «Alpha», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση στη Βουλή «μια χαμένη ευκαιρία για την επίτευξη συναίνεσης. Ο πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε απλώς τη Βουλή. Επέλεξε να είναι αρεστός στο κομματικό του ακροατήριο και να συσπειρώσει τους βουλευτές του. Επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση και τους εταίρους και στη συνέχεια ζήτησε συναίνεση (...) Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει να είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αντί να επιλέγει να είναι ο πρωθυπουργός που θα επιτύχει τη συναίνεση, ειδικά εφόσον γνωρίζει ότι τουλάχιστον τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και η ΝΔ, προσφέρουν τη στήριξή τους», πρόσθεσε.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget