ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ «Αιτία πολέμου» οι ανατροπές της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση (VIDEO)

«Αιτία πολέμου», χαρακτήρισε τις ανατροπές που προωθεί στην Κοινωνική Ασφάλιση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1.
Ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 3 του Δεκέμβρη, η οποία -όπως είπε- πρέπει να είναι τέτοια που θα βάλει τη σφραγίδα της, θα δυσκολέψει την υλοποίηση αυτών των πολιτικών.
Παράλληλα, σημείωσε ότι το κεφάλαιο πάντα προσπαθούσε να ανατρέψει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και υπενθύμισε ότι από το 1992 η «Λευκή Βίβλος» περιείχε τις κατευθύνσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις οποίες εφάρμοσαν, στη συνέχεια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Χρ. Κατσώτης, τόνισε ότι σήμερα ο πλούτος που παράγεται είναι αμύθητος και φτάνει για να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά για να γίνει αυτό στην οικονομία και την κοινωνία, πρέπει να κάνουν κουμάντο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον εργατικό λαϊκό έλεγχο.
Σχολιάζοντας, εξάλλου, την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει σε αυτό το μακελειό, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή και για αυτό το λόγο, άλλωστε, πήγε και στο Ισραήλ ο Αλέξης Τσίπρας.
Ταυτόχρονα, ανέδειξε τους κινδύνους που προκύπτουν από την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και υπογράμμισε ότι οι λαοί πρέπει να αντιδράσουν σε αυτούς που προκαλούν αυτούς τους πολέμους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget