ΓΑΛΛΙΑ Διαρκείς επιχειρήσεις και μέτρα «κατά της τρομοκρατίας»

«Κλοιός» διαρκών αστυνομικών «επιχειρήσεων» αναπτύσσεται σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες μεγαλουπόλεις, στο φόντο των πολύνεκρων επιθέσεων που έγιναν στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι και των «αποκαλύψεων» ότι σειρά άλλων «τρομοκρατικών χτυπημάτων» αποτράπηκε ή σχεδιάζεται σε πολλά ακόμα σημεία της Γηραιάς Ηπείρου.
Στην ίδια τη Γαλλία, η οποία παραμένει σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» (που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Φλεβάρη), συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών του φερόμενου ως «εγκέφαλου»Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ενώ η αστική τάξη «αξιοποιεί» ποικιλόμορφα το χαμό των 130 αθώων ανθρώπων: Το μεσημέρι της Παρασκευής, 15 μέρες μετά το μακελειό, τελέστηκε ειδική τελετή μνήμης στο Μέγαρο των Απομάχων (Les Invalides) με τη συμμετοχή του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που έσπευσε να καλέσει ξανά σε «εθνική ενότητα».

27-11-france-ceremony.jpg

Από την τελετή (πηγή: ΑΡ)Από την τελετή (πηγή: ΑΡ)
Ενδεικτικό του «κλίματος» που καλλιεργείται, για να πειστεί ο γαλλικός λαός ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρέπει να συμπορευτεί με τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης είναι ότι, καθημερινά, δίπλα στις αναλύσεις και τα ρεπορτάζ για την ανάγκη να δυναμώσουν τα μέτρα «ασφαλείας» στο εσωτερικό, αλλά και οι «πρωτοβουλίες» στη Μέση Ανατολή (διπλωματικές και στρατιωτικές) είναι τα προσωπικά αφιερώματα στους 130 νεκρούς, η προσπάθεια, ώστε η ανησυχία του λαού να μεταμορφωθεί σε ανοχή και στήριξη επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών και άλλων αντιλαϊκών σχεδιασμών.

Απαγόρευση εισόδου σε δεκάδες εργαζόμενους στο Ρουασί - Σαρλ Ντε Γκωλ

Δίπλα στις αναλύσεις, έρχονται και οι «αποκαλύψεις», για να συμβάλλουν στο κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν την Παρασκευή, γαλλικά μέσα ενημέρωσης, 57 εργαζόμενοι του αεροδρομίου Ρουασί - Σαρλ Ντε Γκωλ, είναι «ύποπτοι για εξτρεμισμό».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του αεροδρομίου, έχει απαγορευτεί από τον Ιανουάριο να εισέρχονται στον χώρο του αεροδρομίου συνολικά 57 άτομα. Σε πέντε άτομα απαγορεύτηκε να εργάζονται στο αεροδρόμιο μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου, ενώ αναμένονται και άλλες απαγορεύσεις.
Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι Αρχές αποφάσισαν να επανεξετάσουν τις κάρτες εισόδου εκατοντάδων εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Όπως αναφέρει το CNN, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούσαν ήδη από το 2004 για τη «ριζοσπαστικοποίηση» εργαζομένων στο αεροδρόμιο του Παρισιού.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget