ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΡΤΑΣ Φιέστες προώθησης της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ διοργανώνει η Τοπική Διοίκηση

Στη «2η Γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ακτινίδιου και ελιάς», την οποία διοργανώνουν η Δημοτική Αρχή Αρταίων, η Περιφέρεια Ηπείρου και το ΤΕΙ Ηπείρου και στην οποία θα βραβευτούν επιχειρήσεις, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, χαρακτηρίζοντάς τη φιέστα που προωθεί την πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ.
Όπως τονίζει «(..) θέλουν επιχειρηματίες αγρότες και όχι ετεροαπασχολούμενους. Αυτόν το στόχο προβάλλουν μέσα από τις διάφορες ενημερωτικές ημερίδες και παρεμβάσεις συμβούλων επιχειρήσεων, γεωπόνων, επιχειρήσεων και μεγαλεμπόρων που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί».
Επισημαίνει ακόμα ότι η Δημοτική Αρχή με αυτή τη δραστηριότητα «ουσιαστικά γράφει στα “παλιά της παπούτσια” το ομόφωνο ψήφισμα που το προηγούμενο διάστημα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο και εξέφραζε τη στήριξη στον αγώνα των αγροτών και γίνεται αρωγός για μια ακόμα φορά της κυβερνητικής αντιαγροτοκτηνοτροφικής πολιτικής και της ΚΑΠ που στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».
Όπως τονίζει, «οι μικρομεσαίοι αγρότες αυτό που γνωρίζουν είναι ότι μέσα από αυτές τις ομάδες “συνεταιρισμού”, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των ανταγωνισμών, των νόμων της αγοράς, της ΕΕ και της αστικής διαχείρισης, αυτό που επιτυγχάνεται είναι να γίνεται συγκέντρωση γης, παραγωγής, εμπορίας σε λίγα χέρια και να μετατρέπονται οι μικρομεσαίοι αγρότες ουσιαστικά σε εργάτες γης στα δικά τους χωράφια. Την ίδια στιγμή να αυξάνονται τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων».
Καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά «να μην παρασυρθεί από “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” και τις διάφορες φιέστες» και να μπει μαζικά στον αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκωνενάντια στο ξεκλήρισμα καθώς επίσης και να συμμετάσχει μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.
(Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρη την ανακοίνωση).

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget