ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΡΙΑ «Μάζεψε» τα περί συνεργασίας με το συριακό στρατό, ο Φαμπιούς

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να «μαζέψει» την Παρασκευή τη δήλωσή του με την οποία δεν απέκλειε συνεργασία με τον συριακό στρατό κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Ο Λοράν Φαμπιούς είπε ότι η συνεργασία με το συριακό στρατό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο «πολιτικής μετάβασης».
Σε ανακοίνωσή του, ο Φαμπιούς είπε: «Η συνεργασία με όλες τις συριακές δυνάμεις, ανάμεσά τους και με τον συριακό στρατό, κατά του Νταές (σ.σ. Αραβικό ακρωνύμιο του “Ισλαμικού Κράτους”) φυσικά είναι καλοδεχούμενη, αλλά όπως έχω πει επανειλημμένα, θα είναι εφικτή μόνο στο πλαίσιο πολιτικής μετάβασης».
Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού να συμμετάσχουν, μαζί με τις ομάδες της αντιπολίτευσης και τις σουνιτικές αραβικές ομάδες, στις επιχειρήσεις κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Συνεργάτες του είχαν σπεύσει αμέσως να επισημάνουν ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν στο πλαίσιο «πολιτικής μετάβασης» στη Συρία.

Χαιρέτισε τη δήλωση για συνεργασία ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ, χαιρέτισε τις δηλώσεις του Γάλλου ομολόγου, για συνεργασία. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εάν ο Φαμπιούς μιλάει σοβαρά σχετικά με την ιδέα να συνεργαστεί με το συριακό στρατό και με τις χερσαίες δυνάμεις που πολεμούν το Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του «Ισλαμικού Κράτους»), εμείς χαιρετίζουμε αυτήν τη θέση», επισήμανε ο Μουάλεμ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα που παραχώρησε με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
«Ωστόσο αυτό θα απαιτούσε μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που εκείνοι διαχειρίζονται την κρίση», προσέθεσε ο ίδιος.  

russia-syria-2-27-11.jpg

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών με το Ρώσο ομόλογό του (πηγή: ΑΡ)Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών με το Ρώσο ομόλογό του

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget