ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Δυναμική κινητοποίηση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ

Προηγήθηκε δυναμική πορεία προς τη διοίκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι σπουδαστές έστειλαν το μήνυμα τους: «Ούτε πελάτες, ούτε τζάμπα εργάτες».
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των σπουδαστών συναντήθηκε με την υπεύθυνη του Οργανισμού για τις σχολές του, την υπεύθυνη για τα ζητήματα των πρακτικών, καθώς και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι σπουδαστές τόνισαν ότι η κατάσταση στις σχολές τους είναι εκρηκτική, καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα, βιβλία και καθηγητές. Ταυτόχρονα απαίτησαν να δοθεί λύση στα προβλήματα των πρακτικών, να βρουν όλοι οι σπουδαστές πρακτικές πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους και να μη δουλεύουν τζάμπα (με 16.80 ευρώ τη μέρα) για τους εργοδότες τους.
Επίσης απαίτησαν να δοθεί πάσο σε όλους τους σπουδαστές και επίδομα σίτισης και στέγασης για όλους, γιατί όπως χαρακτηριστικά λένε: «η πείνα δεν κοιτάει τόπο κατοικίας'». Οι υπεύθυνοι του ΟΑΕΔ δήλωσαν πως θα διερευνήσουν για τα προβλήματα, έκαναν «σαν να μην τα γνώριζαν τόσο καιρό» όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι σπουδαστές και δεσμεύθηκαν πως θα κινητοποιηθούν για να λυθούν. Βγαίνοντας από την αίθουσα η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους σπουδαστές για όσα έγιναν μέσα και συλλογικά αποφασίστηκε η κλιμάκωση της πάλης με την συμμετοχή τους στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Τέλος, οι σπουδαστές κατήγγειλαν πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές σε ΕΠΑΣ του Πειραιά, για να μη συμμετέχουν σπουδαστές στην κινητοποίηση. Οι σπουδαστές δήλωσαν ότι «πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην τρομοκρατία, να δυναμώσει η πάλη για τα δίκαια αιτήματα μας και με την συμμετοχή μας στην απεργία».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget