Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ Σύντομα θα συμφωνηθεί η δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων

Πεπεισμένος ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» για το δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ΠιερΜοσκοβισί.
«Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συμφωνήσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή».
Ο Πιερ Μοσκοβισί εξήρε τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν, υπενθυμίζοντας ότι ήδη η συγκυβέρνηση έχει εφαρμόσει την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων και αποδεσμεύτηκε η δόση των 2 δισ. ευρώ. «Η γνώμη της Επιτροπής είναι ότι το επίπεδο δουλειάς και συνεργασίας είναι αρκετά ικανοποιητικό», ανέφερε. Καταδεικνύοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος.
Ο επίτροπος επισήμανε ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τα νέα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. «Είμαι πεπεισμένος, ωστόσο, ότι σύντομα θα έχουμε θετικά νέα», συμπλήρωσε, αν και απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει η λίστα.
Πηγές της Κομισιόν δεν αποκλείουν να οριστικοποιηθεί ο νέος κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων στη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euro Working Group) ή αύριο που συνεδριάζει η Οικονομική και Χρηματοοικονομική Επιτροπή των 28 κρατών-μελών (EFC).

Ο Πιερ Μοσκοβισί έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες με αφορμή την ετήσια επισκόπηση για την οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ. Στην ετήσια επισκόπηση μπαίνουν τρεις προτεραιότητες: Η «αναζωογόνηση των επενδύσεων», οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των οικονομιών» και τα «υπεύθυνα δημόσια οικονομικά». Αυτό είναι το τρίπτυχο της Κομισιόν για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην ΕΕ, το οποίο αποτυπώνει τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων σε όλα τα κράτη-μέλη.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget