Κ. Στεργίου: Να ανακληθούν οι απολύσεις στην εταιρεία ΒΙΣ Βόλου (VIDEO)

Την ανάκληση των απολύσεων που έχουν γίνει στη βιομηχανία «ΒΙΣ ΑΕ» Βόλου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ζήτησε ο Κώστας Στεργίου,βουλευτής του ΚΚΕ, με επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.
Όπως επισήμανε, η εργοδοσία Φιλίππου προχώρησε σε μία σειρά αντεργατικές πρακτικές και ενώ αρχικά διαβεβαίωνε το υπουργείο και τους εργαζόμενους για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, λαμβάνοντας σχετικό ομολογιακό δάνειο 12 εκ.ευρώ, τελικά προχώρησε στο κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιίας πετώντας τους εργάτες στο δρόμο.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, επί της ουσίας υπεραμύνθηκε την πολιτική της εργοδοσίας, η οποία εκβίασε για ανάκληση των απολύσεων εάν οι εργαζόμενοι σταματούσαν τις κινητοποιήσεις, ενώ δήλωσε αναρμόδιος για την απόφαση της ανάκλησης. 
Ο Κ. Στεργίου κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης που με την πολιτική της επιτρέπει στην εργοδοσία να εφαρμόζει μία σειρά αντεργατικών μέτρων, όπως απολύσεις, απληρωσιά, ατομικές συμβάσεις κ.λπ. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι και στη ΒΙΣ αποδεικνύεται ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των καπιταλιστών, στα πλαίσια και της στρατηγικής της ΕΕ, έχει αποθρασύνει τους εργοδότες που κάνοντας χρήση των αντεργατικών νόμων τσακίζουν τα δικαιώματα των εργατών, στερώντας τους τη μόνιμη και σταθερή εργασία, ελαστικοποιώντας τις εργασιακές σχέσεις, μειώνοντας τους μισθούς, πετώντας τους στο δρόμο για την κερδοφορία τους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget