Στα ύψη η τιμή του αγροτικού πετρελαίου με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Στα ύψη εκτινάσσεται η τιμή του αγροτικού πετρελαίου, καθώς στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατέθηκε την Πέμπτη 29 Οκτώβρη, τριπλασιάζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.
Στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν οι δυσμενείς αλλαγές για τις 100 δόσεις, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη μπύρα, ρυθμίσεις για την ενεργειακή απόδοση, μεταφορά φορολογικών υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη γγ Δημόσιων Εσόδων και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. 
 Συγκεκριμένα:
Αγροτικό πετρέλαιο
  • Από την 1η Οκτώβρη 2015 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και διαμορφώνεται στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο από 66 ευρώ που είναι σήμερα.
  • Από την 1η Οκτώβρη 2016 έρχεται και νέα αύξηση στα στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Ρύθμιση 100 δόσεων
Δυσμενείς αλλαγές και για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προβλέπει το επίμαχο νομοσχέδιο ακόμα και για εκείνο που χρωστά 5.000 ευρώ έχει μηδενικό επιτόκιο στη ρύθμιση της οφειλής. Πλέον εισέρχεται το κριτήριο της περιουσίας και για να διατηρηθεί το μηδενικό επιτόκιο στη ρύθμιση της οφειλής των 5.000 ευρώ η αξία του ακινήτου που κατέχει δεν πρέπει να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ! Στην περίπτωση που η αξία του ακινήτου είναι μεγαλύτερη τότε το επιτόκιο θα αυξηθεί στο 5%.
Ειδικός φόρος κατανάλωσης της μπύρας
Επιπλέον στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη μπύρα για τις μικρές ζυθοποιίες οδηγώντας σε συγκέντρωση και μονοπώληση της αγοράς. Έως σήμερα οι ζυθοποιίες με παραγωγή μέχρι 200.000 εκατόλιτρα το χρόνο πλήρωναν ειδικό φόρο κατανάλωσης στο 50%. Πλέον ο συντελεστής αυτός παραμένει αμετάβλητος μόνο για τις ζυθοποιίες μέχρι 15.000 εκατόλιτρα το χρόνο και στις υπόλοιπες αυξάνεται κλιμακωτά έως και 75%.
Μέγαρο Μουσικής
Επίσης παρατείνεται ξανά για ένα χρόνο, μέχρι τις 31/1/2016, η απαλλαγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Παράλληλα, αναστέλλονται τυχόν μέτρα «αναγκαστικής εκτέλεσης».
ΣΔΟΕ
Μεταφέρονται 500 οργανικές θέσεις από το ΣΔΟΕ στη γγ Δημόσιων Εσόδων, ενώ αυξάνονται σε 4.020 από 3.500 οι υποθέσεις φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος που από το ΣΔΟΕ μεταφέρονται στη γγ Δημόσιων Εσόδων.
Συνταξιοδοτικό
Προβλέπεται ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού της αναλογικής σύνταξης του νόμου 3865/2010 (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη) εφαρμόζεται σε όσους θεμελίωσαν δικαίωμα και ταυτόχρονα αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από 1/1/2015 έως και 31/8/2015. Επίσης οι προβλέψεις του νόμου 3863/2010 για τη χορήγηση της βασικής και αναλογικής σύνταξης θα αφορούν σε όλους τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1/1/2015 ή στους ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31/12/2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1/9/2015. Εξισώνεται ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
Ενέργεια
Ενσωματώνεται η κοινοτική οδηγία για την ενεργειακή απόδοση 2012/27/ΕΕ και προβλέπεται η εκπόνηση από το αρμόδιο Εθνικών Σχεδίων Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης (ΕΣΔΕΑ) κάθε τρία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει νέα πεδίο κερδοφορίας στην ενέργεια με τη διευκόλυνση επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες και προϊόντα για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.
Δραπετσώνα
Με στόχο να περάσει όσο δυνατό πιο εύκολα την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ στο νομοσχεδίου προβλέπεται ότι το παραλιακό μέτωπο της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας εξαιρείται από τη σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου προς τον ΟΛΠ. Υπενθυμίζεται ότι στη σύμβαση καθορίζονται οι περιοχές του λιμανιού του Πειραιά από το Πέραμα ως την ακτή Ξαβέρη, δηλαδή τις προβλήτες κρουαζιέρας, που θα ιδιωτικοποιηθούν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει όταν η πολιτική της είναι κομμένη και ραμμένη στην ενίσχυση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, περνώντας από λεπίδι κάθε λαϊκή ανάγκη.
Επίσης «προτείνονται χρήσεις αναψυχής καθώς και χώροι αστικού πράσινου, εμπλουτισμένες με εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας οι οποίες θα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο, τόσο τις ανάγκες του εν λόγω δήμου, όσο και τις ανάγκες του δυτικού Πειραιά». Η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας (στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) για την «αξιοποίηση» της περιοχής» και συμπράξεις με ιδιώτες, δηλαδή ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο!
 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget