Καταργείται η 35ετία για σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους

Καταργείται η 35ετία για τους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες σε ΦΕΚ και φέρει τις υπογραφές του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.
Μαζί με την κατάργηση της 35ετίας χωρίς όριο ηλικίας στο Δημόσιο που καταργείται, όπως προβλέπεται άλλωστε στο 3ο Μνημόνιο, καταργούνται και θεμελιωμένα δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων που μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν όποτε ήθελαν και τώρα πρέπει να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο 58 ετών και 6 μηνών.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης το πρωί, στην τηλεόραση του «Mega», όσοι είχαν τριάντα πέντε χρόνια υπηρεσίας έως τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν προσληφθεί πριν από το 1983, είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο, όσοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία μέχρι 18 Αυγούστου 2015 θα έπρεπε να συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο των 58 ετών και έξι μηνών, μετά τις 19 Αυγούστου του 2015.
Το καινούριο στοιχείο που ανατρέπει τα θεμελιωμένα δικαιώματα είναι ότι ακόμη κι αυτοί που είχαν συμπληρώσει την 35ετία έως τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν, τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62.

Παράλληλα, στη νέα αυτή υπουργική απόφαση, ορίζεται ότι για όσους δεν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια μέχρι 31 Δεκέμβρη του 2021 προβλέπεται αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 35 στα 40 χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget