Την αποζημίωση των κτηνοτρόφων για τις απώλειες από την οζώδη δερματίτιδα ζήτησε ο Γ. Δελής (VIDEO)

Τις σοβαρές επιπτώσεις για τους κτηνοτρόφους από τη νέα ζωονόσο, την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, επισήμανε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτησή του που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.
Ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση κάλυψη των απωλειών που είχαν οι μικρομεσαίοι και φτωχοί κτηνοτρόφοι, τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ασθενειών, χωρίς καμία επιβάρυνση των κτηνοτρόφων, αλλά και την άμεση στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες ανάγκες.
Το πρόβλημα δεν οφείλεται στην αμέλεια των Κτηνοτροφικών Υπηρεσιών αλλά στην καθυστέρηση της αποστολής των εμβολίων από τη Νότια Αφρική όπου κατασκευάζονται, απάντησε ο Μάρκος Μπόλαρης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, χωρίς να αναφερθεί πάντως στην πρόληψη του προβλήματος, αλλά και στην αποζημίωση των κτηνοτρόφων.
Ο Γ. Δελής επισήμανε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα εμβόλια έφθασαν να τα πληρώνουν οι ίδιοι κτηνοτρόφοι από την τσέπη τους, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα με καθυστέρηση περίπου ενός χρόνου στην καταβολή των αποζημιώσεών τους. Υπογράμμισε ότι και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει μία πολιτική που τσακίζει τη ζωή των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση των φόρων στους αγρότες, την ώρα που ήδη σηκώνουν δυσβάσταχτα βάρη. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget