Τρίκαλα: Την άρση ασυλίας μέλους του ΔΣ του Σωματείου Λογιστών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

Την άρση της συνδικαλιστικής ασυλίας μέλους του ΔΣ του Σωματείου Λογιστών ν. Τρικάλων  στην οποία προχώρησε η πρωτοβάθμια Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του Πρωτοδικείου Τρικάλων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ).
Με την απόφαση αυτή  ανοίγει ο δρόμος για την απόλυση του συνδικαλιστή αφού πλέον δεν προστατεύεται από τον νόμο 1264/82 ο οποίος απαγορεύει απολύσεις μελών ΔΣ Σωματείων.
Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είχε απολυθεί από την εταιρεία «ΑΦΟΙ Π. ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ» λόγω της έντονης συνδικαλιστικής του δράσης. Μετά από δικαστικές αποφάσεις οι οποίες έκριναν την απόλυση παράνομη και καταχρηστική ο εργαζόμενος επέστρεψε στη δουλειά του ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με πιέσεις της εταιρείας προκειμένου να εξαναγκαστεί σε οικειοθελή αποχώρηση.
Η ΠΟΛ στηλιτεύει και την στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στην Επιτροπή ο οποίος είναι εκλεγμένος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και ο οποίος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ανέλαβε «εργολαβικό ρόλο σε αυτή την μεθόδευση»
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιτροπή απαρτίζεται από τον Πρόεδρο των Πρωτοδικών της περιοχής, έναν εκπρόσωπο των εργοδοτών και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων, από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Στην ανακοίνωση της η ΠΟΛ αναφέρει:
«Είναι αξιοσημείωτη η επιμονή της επιτροπής να εκδικάσει και τελικά να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για άρση της ασυλίας του συνδικαλιστή συναδέλφου με αιτιάσεις οι οποίες δεν στοιχειοθετούνται. Αντίθετα, μάλιστα, τα στοιχεία που προσκόμισε ο συνάδελφος ουσιαστικά δεν πάρθηκαν υπόψη, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούν Ποινικά Δικαστήρια για τον ίδιο λόγο. Υπενθυμίζουμε ότι η απόλυση του συναδέλφου έχει κριθεί ήδη παράνομη και καταχρηστική από την αρμόδια επιθεώρηση εργασίας και το αρμόδιο δικαστήριο.
Είναι προφανής η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς εργοδότη για την μεθόδευση με οποιοδήποτε τρόπο αντιστροφής των αρχικών αποφάσεων για να ξεμπερδεύει καταρχήν από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο, που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι, αλλά και προς "παραδειγματισμό"  των άλλων εργαζομένων της περιοχής. “Εργολαβικό” ρόλο σε αυτή τη μεθόδευση από ότι αποδεικνύεται ανέλαβε εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Ο ρόλος, τα έργα και οι πράξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι γνωστά από το παρελθόν, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η στάση του ξεπέρασε κάθε όριο!
Δεν θα μας λυγίσουν! Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα!
Μόνο με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία μπορεί να μπει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας σε κάθε χώρο εργασίας. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις λαϊκές επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φρένο σε κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε ποινικοποίηση των αγώνων, για την επιβίωσή μας.

Με τα σωματεία μας δυνατά και μαζικά, με κίνημα απαλλαγμένο από τα βαρίδια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και ενάντια στις αξιώσεις των εργοδοτών, μονοπωλίων, κυβέρνησης , Ε.Ε. μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget