Ευθυγραμμισμένος με την απάνθρωπη πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ στο Προσφυγικό ο Αλ. Τσίπρας

Να επιδείξει ένα ψευδεπίγραφο ανθρώπινο πρόσωπο για λογαριασμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, τη στιγμή που υιοθετεί όλο το απάνθρωπο πλαίσιο της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το οποίο μάλιστα έσπευσε να αθωώσει. 
Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στην τελευταία Άτυπη Σύνοδο για το Προσφυγικό, κατέφυγε σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, επικρίνοντας τη λογική των «συρματοπλεγμάτων», που ο ίδιος όμως αποδέχθηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
O Aλ. Τσίπρας έκανε επίκληση στο «ευρωπαϊκό όραμα», το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου. «Αισθάνομαι ντροπή ως μέλος της ευρωπαϊκής ηγεσίας και για τις ευθύνες της Ευρώπης και για το επίπεδο της συζήτησης για το Προσφυγικό», είπε. «Τις μέρες αυτές, τα κύματα του Αιγαίου δεν ξεβράζουν μόνο άψυχα σώματα, άψυχα παιδικά κορμιά, ξεβράζουν τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», πρόσθεσε. Επίσης ανέφερε ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής θα επιδιώξει να καταδικαστεί η λογική των φρακτών και των κλειστών συνόρων. «Το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Τώρα υψώνονται τείχη μεταξύ κρατών της Ευρώπης», σημείωσε, υιοθετώντας όλη την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν τα επιτελεία της ΕΕ για να προβάλλουν τις αιματοβαμμένες αξίες της λυκοσυμμαχίας.
Ωστόσο, η πολιτική των κλειστών συνόρων αποτελεί επίσημη πρακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέρος του «ευρωπαϊκού οράματος» που αποδέχεται όσους πρόσφυγες έχουν ανάγκη οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, καθώς με βάση την αρχή της μετεγκατάστασης τα κράτη - μέλη θα δεχθούν έναν αριθμό προσφύγων (160.000) που θα αποτελέσει φθηνό εργατικό δυναμικό, ενώ οι υπόλοιποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την άγρια καταστολή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επαναπροωθήσεις.
Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξωραΐσει τις αποφάσεις που έλαβε η τελευταία Άτυπη Σύνοδος, λέγοντας ότι αποτράπηκε η δημιουργία ενός «υπερστρατοπέδου» 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι 50.000 πρόσφυγες θα κατανεμηθούν σε περισσότερους από έναν χώρους υποδοχής, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η χώρα θα μετατραπεί σε σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων.
Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι αποτράπηκε το σχέδιο για κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Παράλληλα, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες διαλόγου με την Άγκυρα και «δεν θα το αφήσει στην κ. Μέρκελ», ώστε να παίξει το ρόλο του «συνδετικού κρίκου» μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εντάσσονται σε μια πολιτική αναβάθμισης της «γεωπολιτικής δυναμικής» της χώρας, δηλαδή της θέσης της αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος κατέθεσε την Επίκαιρη Ερώτηση, επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι στην πρόσφατη Σύνοδο ανέλαβε πολύ βαριές δεσμεύσεις με «ασαφή αντισταθμίσματα», ακολουθώντας και αυτός μια λογική που εντάσσει το Προσφυγικό στα γενικότερα παζάρια μεταξύ των αστικών τάξεων.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget