Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα (VIDEO)

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη σημερινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, αντιδρώντας στις εσπευσμένες διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για όλα τα αντιλαϊκά νομοθετήματα.
«Έχετε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κάνοντας λόγο για διαδικασίες «τσίρκο». Ο Νίκος Καραθανασόπουλος πρότεινε η συζήτηση του νομοσχεδίου να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα για να προλάβουν οι βουλευτές να προετοιμαστούν και να αναδείξουν την αντιλαϊκότητα των μέτρων. 
Το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Χαρακτηριστικό του μεγάλου αριθμού μέτρων που περιλαμβάνει είναι το γεγονός ότι οι διατάξεις του αφορούν εννέα υπουργεία.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε σε στιγμές κανονικότητας είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ του απάντησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει την «καραμέλα» που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόσθεσε ότι τα χρονοδιαγράμματα ήταν γνωστά και επομένως μπορούσε η κυβέρνηση να καταθέσει νωρίτερα το νομοσχέδιο, αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη μεθόδευση για να μη γίνει επί της ουσίας συζήτηση.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) διαφώνησαν με τη σύντμηση των διαδικασιών αλλά τελικά αποδέχθηκαν τη «συμβιβαστική» πρόταση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Η πρόταση αυτή προβλέπει ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα επί της αρχής, τη Δευτέρα θα γίνει διπλή συνεδρίαση (ακρόαση φορέων και συζήτηση επί των άρθρων) και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση, ώστε να μπορεί να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος διαφώνησε με την πρόταση και ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΚΚΕ από τη σημερινή συνεδρίαση (δείτε ΕΔΩ το βίντεο). 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget