Πάτρα: Παρέμβαση σπουδαστών στη συνάντηση αναπλ. υπουργού Παιδείας - προέδρου ΤΕΙ (VIDEO)

Την Πέμπτη 29 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση από τους Σπουδαστικούς Συλλόγους ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ στο γραφείο του προέδρου του ΤΕΙ όπου πραγματοποιούσε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Στην κινητοποίηση οι πρόεδροι των Σπουδαστικών Συλλόγων έθεσαν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των σπουδαστών με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων. Απαίτησαν άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και των τμημάτων, καμία σκέψη για νέα περικοπή των προϋπολογισμών, για νέο σχέδιο «Αθηνά» που θα συρρικνώσει και θα υποβαθμίσει κι άλλο τα ΤΕΙ. Ανέδειξαν επίσης τα οξυμένα προβλήματα των τμημάτων του ΤΕΙ Πάτρας, όπου εργαστήρια έχουν μετατραπεί σε θεωρίες λόγω έλλειψης καθηγητών, σπουδαστές πληρώνουν για τα σχεδιαστικά τους στα εργαστήρια, ενώ στις Εστίες δόθηκαν μόνο 26 δωμάτια για 200 σπουδαστές.
Η υπουργός ήταν προκλητική και αποκαλυπτική:
  • Τη λύση για τα άμεσα οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών τη μετέθεσε στον κοινωνικό διάλογο!!!
  • Μίλησε καθαρά για νέο νόμο-πλαίσιο, ενώ δεν αρνήθηκε ότι είναι στα σκαριά νέο σχέδιο «Αθηνά», μάλιστα όπως είπε «θα συζητηθεί στον κοινωνικό διάλογο».
  • Δήλωσε ότι δεν προβλέπεται καμία επιπλέον χρηματοδότηση για τα ιδρύματα αφού το κράτος είναι «υπερχρεωμένο», όπως είπε.
Οι σπουδαστές, που ήταν στην κινητοποίηση, αποκάλυψαν την υποκρισία της υπουργού που ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, απαντώντας ότι την ίδια ώρα που υπάρχει η τραγική κατάσταση στα ΤΕΙ, οι φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές συνεχίζονται, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χάρισε 400 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ.
Οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι καλούν όλους τους σπουδαστές σε ξεσηκωμό, να συμμετάσχουν την επόμενη εβδομάδα στις Γενικές τους Συνελεύσεις, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με τα συλλαλητήρια στις Νοέμβρη και την πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget