Καταλήψεις δημαρχείων από Σωματεία Εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 4 Νοέμβρη

Σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις δημαρχείων την Τετάρτη 4 Νοέμβρη από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. 
Όπως τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, οι καταλήψεις έχουν στόχο «να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, αλλά και η λαϊκή οικογένεια που θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και τη μαζική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη».  
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:
«Προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα. Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπουν την Ασφάλιση σε προνόμιο λίγων, όσων έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο εμπόρευμα. Πετσοκόβουν πάλι τις συντάξεις, τις μετατρέπουν σε συντάξεις πείνας, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67. Καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά προσθέτοντας μέχρι και 9 χρόνια εργασίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά και στα υπόλοιπα τεχνικά συνεργεία.
Σε λίγο όλοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το λογαριασμό στα δημοτικά τέλη και τα ανταποδοτικά. Καταργούν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς! Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Ιδιωτικοποιούν δημοτικές υπηρεσίες με μια σειρά από προσχήματα, αλλά πάντα στην κατεύθυνση της παραχώρησης των δυνάμει κερδοφόρων υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες που θα χρηματοδοτούν τα κέρδη τους με την αύξηση των ανταποδοτικών αντιτίμων στα λαϊκά στρώματα. Στο στόχαστρό τους η άμεση ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Φέρνουν νέο μισθολόγιο με μειώσεις μισθών και σύνδεση των απολαβών με την παραγωγικότητα.
Φέρνουν αξιολόγηση από διευθυντικά στελέχη - μάνατζερ που θα προσλαμβάνουν για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Επαναφέρουν τη διευρυμένη κινητικότητα με υποχρεωτικό χαρακτήρα για να βαφτίσουν τιςαπολύσεις, στις οποίες θα οδηγήσει, αποχωρήσεις.
Χτυπάνε αλύπητα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας για να μπορέσουν να δημιουργήσουν τους όρους για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.Τα μέτρα αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των δήμων που εργαζόμαστε. Καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση, απαλλάσσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα ανταποδοτικά τέλη, μειώνουν τη χρηματοδότηση στους δήμους. 
Τους επιστρέφουμε τα μέτρα ως απαράδεκτα.! Δεν έχουν τη συναίνεσή μας στο σφαγιασμό μας! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη χαμοζωή που μας ετοιμάζουν! Δεν θα γίνουμε δούλοι τον 21ο αιώνα!
Ενημερώνουμε τους δημότες της πόλης μας. Καλούμε τους τοπικούς φορείς για να αναλάβουμε κοινή δράση. Το Ασφαλιστικό, που δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης, δεν θα επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι “δήθεν αριστεροί” για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη. Η επίθεσή τους θα ανατραπεί μόνο με τογενικό ξεσηκωμό! Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, με βήμα κλιμάκωσης την απεργία στις 12 Νοέμβρη, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε!

Να τους δείξουμε τη δύναμή μας! Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο δρόμο του αγώνα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget