Αλέκα Παπαρήγα: Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό εργατικό κίνημα και αντεπίθεση

Την ανάγκη τούτη την ώρα να ξεμπερδέψουν οι εργαζόμενοι και ο λαός με διλήμματα, αυταπάτες και πλάνες για να ανθίσει η μεγάλη αγωνιστική ελπίδα, επισήμανε με την ομιλία της ηΑλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι τυχαία η απουσία προεκλογικών υποσχέσεων από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Όπως είπε, δεν πρόκειται για κρίση ειλικρίνειας, αλλά επειδή αφενός δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, το Εurogroup, το ΣΕΒ, τους εφοπλιστές κ.λπ και αφετέρου επειδή έχουν τη σιγουριά ότι έχουν βάλει στο χέρι το εργατικό λαϊκό κίνημα. «Αυτή τη σιγουριά ελπίζουμε να τη διαψεύσει ο λαός από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε επίσης ότι «την επόμενη μέρα των εκλογών θα πλειοψηφούν οι δυνάμεις που ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο, οι δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν φθηνή και χειραγωγημένη εργατική δύναμη στους καπιταλιστές, οι εραστές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο πυρήνας του κυβερνητικού προγράμματος θα είναι το τρίτο μνημόνιο, που ψήφισαν τα πέντε κόμματα, πλην ΚΚΕ, και τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Το ΚΚΕ θα είναι μεν αντιπολίτευση στη Βουλή, αλλά συμπολίτευση με το εργατικό, το λαϊκό κίνημα...»
Αναφερόμενη στην πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι αυτή η προοπτική, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, και μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η μοναδική ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και στις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Ολοκληρώνοντας, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Παλεύουμε για την πραγματική λαϊκή νίκη. Ταυτόχρονα, παλεύουμε κάθε μέρα να γίνεται μια ρωγμή στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, μια ρωγμή στο σάπιο αυτό σύστημα. Κι αυτές τις ρωγμές παλεύουμε να τις διευρύνουμε, όχι να τις μπαλώνουμε με κυβερνητικές ή άλλες συνεργασίες. Τη μετατροπή αυτής της ρωγμής σε ανατροπή, μπορεί να τη φέρει το καθημερινά ισχυροποιημένο ΚΚΕ και στην κάλπη και στο λαό. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό εργατικό κίνημα και αντεπίθεση. Στις 20 Σεπτέμβρη το ΚΚΕ πρέπει να βγει πιο ισχυρό από την κάλπη και ακόμα πιο ισχυρό στους χώρους δουλειάς, τα μεγάλα εργοστάσια, τις εργατογειτονιές, στην ύπαιθρο, τους χώρους νεολαίας».
Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης
Νωρίτερα, χαιρετισμό απήθυνε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πλέον δεν υπάρχει χρόνος για να δοθούν κι άλλες ευκαιρίες διαχείρισης του ίδιου συστήματος εξουσίας. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Ξέρουμε από σήμερα τις προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης, όποια κι αν είναι: Θα είναι το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο».
Επιπλέον, ο υποψήφιος του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να «κάνει ταμείο» και για τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, την εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τους κινδύνους που προκύπτουν για το λαό από την υπονόμευση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, λόγω της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ καλώντας σε μαζική υπερψήφιση του Κόμματος τόνισε ότι απλοί άνθρωποι του λαού ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν είπε ψέματα, είναι στους αγώνες πλάι τους, δεν το παίζει σωτήρας θέλοντας το λαό θεατή των εξελίξεων, από τον καναπέ του. Ξέρουν ότι μόνο μαζί με το ΚΚΕ είναι δυνατό να μπει φρένο στη νέα λαίλαπα που έρχεται σε βάρος του λαού, με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget