Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 12 τουρίστες - τους μπέρδεψαν με τζιχαντιστές!

Η αστυνομία και ο στρατός της Αιγύπτου σκότωσαν χθες 12 ανθρώπους, μεξικανούς τουρίστες και Αιγυπτίους, στοχεύοντας κατά λάθος εναντίον των οχημάτων στα οποία επέβαιναν, κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής εφόδου εναντίον τζιχαντιστών στη περιοχή Ουάχατ, της Δυτικής Ερήμου, στη δυτική χώρα.
«Οι κοινές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, οι οποίες καταδίωκαν τρομοκράτες στην Ουάχατ, μέσα στη δυτική έρημο, άνοιξαν πυρ κατά λάθος εναντίον τεσσάρων ημιφορτηγών που μετέφεραν μεξικανούς τουρίστες. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους οι μεξικανοί τουρίστες και Αιγύπτιοι ξεναγοί που τους συνόδευαν», αναφέρει σε ανακοίνωση το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο τα θύματα βρίσκονταν σε περιοχή όπου η είσοδος «δεν επιτρέπεται στους τουρίστες».
Το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε γρήγορα τον θάνατο τουλάχιστον δύο μεξικανών τουριστών, προσθέτοντας ότι ακόμη πέντε Μεξικανοί που τραυματίστηκαν στην επίθεση νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο Κάιρο, σε σταθερή κατάσταση. Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, καταδίκασε την επίθεση σε μήνυμά του στο Twitter, καλώντας το Κάιρο να διενεργήσει «ενδελεχή έρευνα».
Το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού αρχίζει τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες θανάτου των μεξικανών τουριστών, ενώ εκπρόσωπός του δήλωσε ότι «τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τουρίστες δεν είχαν τουριστικές άδειες, η εταιρία που τα διαχειριζόταν δεν είχε άδεια για ξεναγήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος.
Η δυτική έρημος, δημοφιλής τουριστικός προορισμός, είναι επίσης γνωστή ως ένα από τα κρησφύγετα τζιχαντιστικών οργανώσεων, μεταξύ τους το παρακλάδι  του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, που διαπράττει πολλές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας σε όλη τη χώρα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget