Αλλαγή των συνθηκών και της δομής της Ευρωζώνης ζητά η Γερμανία

Αλλαγές στη δομή της ζώνης του ευρώ επιδιώκει η κυβέρνησης της Γερμανίας, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο και δημοσιοποιεί η γερμανική εφημερίδα, «Handelsblatt».
Σύμφωνα με το κείμενο, η ευρωζώνη πρέπει να αποκτήσει κανόνες και διαδικασίες «για αντιμετώπιση των κρατών που έχουν μεγάλα χρέη και δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις αγορές» και προτείνεται αναγκαστική συμμετοχή των ομολογιούχων σε αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους, συμπεριλαμβανομένου και του “κουρέματος”.
Επίσης προτείνεται το εξής: Μόλις μια χώρα λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, θα πρέπει να παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος αποπληρωμής των δόσεων και το ΔΝΤ να κάνει την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους αυτής της χώρας.
Η κυβέρνησης της Γερμανίας θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουν και οι κανόνες για τα κρατικά ομόλογα έτσι ώστε να θεωρούνται επενδύσεις που ενέχουν κινδύνους και εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να φέρει την ευθύνη για τον έλεγχο των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και παράλληλα να ασκεί νομισματική πολιτική. Για όλα αυτά προτείνεται αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ και ζητά να υπάρξει συμφωνία εντός της ΕΕ, καθώς η αλλαγή των συνθηκών είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget