Τσίπρας-Μεϊμαράκης “μονομάχησαν” για την καλύτερη εφαρμογή του 3ου μνημονίου

Μετά τις προεκλογικές «μάχες» για τον καλύτερο διαπραγματευτή των μνημονίων, στην τηλεμαχία Τσίπρα-Μεϊμαράκη κυριάρχησε η «μάχη» για τον καλύτερο εφαρμοστή του 3ου μνημονίου.
Δεν έλειψε η αντιπαράθεση σε προσωπικό τόνο, η σκανδαλολογία αλλά και τα διαπιστευτήρια προς του επιχειρηματικούς ομίλους, για το ποιο κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας με νέες επενδύσεις.
Χωρίς να αφήσουν περιθώρια παρερμηνειών, οι πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξεκαθάρισαν πως η επόμενη κυβέρνηση θα υλοποιήσει κατά γράμμα το μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «τώρα όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο δρόμος» και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί «όσο το δυνατό γρηγορότερα και αρτιότερα».
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ευθέως ανέφερε πως η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμοσθεί «αυτά που ο κ. Τσίπρας συμφώνησε» και για αυτό πρέπει να συνεργαστούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι δύο αρχηγοί αναμάσησαν τα περί ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετηθούν για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που καλείται η επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει, ειδικά για την φορολόγηση των αγροτών αλλά και για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση που από κοινού ψήφισαν.
Δεν απέφυγαν και την πεπατημένη οδό της σκανδαλολογίας, που μοιραία ακολουθείται από τα κόμματα που έχουν κοινή στρατηγική και στην προκειμένη περίπτωση είναι το μνημόνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ για το σκάνδαλο της «siemens» και τη «λίστα Λαγκάρντ» με τον Ευ. Μεϊμαράκη να απαντά πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για διαπλοκή και πως η κυβέρνηση Σαμαρά εισέπραξε 35 εκατ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα τίποτα.
Τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και ο Ευ. Μεϊμαράκης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να καταδείξουν πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να προσελκύσουν επενδύσεις, παρέχοντας πολιτική, φορολογική και δημοσιονομική σταθερότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους για να αναζητήσουν κέρδη στα φιλέτα της Ελλάδας.
Οι δύο αρχηγοί επέλεξαν η «τηλεμαχία» να έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά με τον Αλ. Τσίπρα να σημειώνει ότι ο Ευ. Μεϊμαρακης δεν θέλει πραγματικά συνεργασία μαζί του διότι τον έχει αποκαλέσει «ψευτράκο» και «πονηρούλη», ενώ ο Ευ. Μειμαράκης, σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα πως διαπραγματεύτηκε 17 ώρες, είπε, «πρωθυπουργός ήσουν όχι ωρομίσθιος» και  επαναλάμβανε ότι μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μετάλλαξη.
Για το ενδεχόμενο της συνεργασίας ο Ευ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι θέλει κυβερνητική συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως,  αν γίνει πρωθυπουργός, θα δημιουργήσει «εθνική ομάδα» διαπραγμάτευσης και σχεδιασμού. Ο Αλ. Τσίπρας απέκλεισε τη συνεργασία με την ΝΔ, όχι όμως με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, καλώντας τις ηγεσίες αυτών των κομμάτων να δηλώσουν αν θέλουν συνεργασία και εξέπεμψε μήνυμα συνεννόησης, λέγοντας «υπηρετώ τη συνεννόηση στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα».
Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές που χωρίζουν το κόμμα του απ' τη ΝΔ, επικαλούμενος την άποψη για το χρέος. Έκρυψε φυσικά ότι η διευθέτησή του απαντά σε ανάγκες της αστικής τάξης που καμία αστική πολιτική δύναμη δεν αγνοεί, όπως φυσικά και η ΝΔ που ισχυρίζεται ότι τα έχει καταφέρει καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη διάρκεια της «τηλεμαχίας» ο Ευ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε προς τον σκηνοθέτη, λέγοντας του ότι δείχνει τον Αλ. Τσίπρα ψηλότερο από τον ίδιο.   

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget