Β. Σόιμπλε: Η ελληνική κοινωνία να απαντήσει εάν θα σταθεί μέσα ή έξω από τη νομισματική ένωση

«Η ελληνική κοινωνία πρέπει να απαντήσει το ερώτημα αν προτιμά να προχωρήσει στην απαραίτητη διαδικασία προσαρμογής για να σταθεί στην παγκόσμια οικονομία μέσα ή έξω από τη νομισματική ένωση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», ο Σόιμπλε υποστήριξε πως η κάθε χώρα σήμερα πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί τη διαδικασία προσαρμογής, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να σταθεί στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, υπεραμυνόμενος ουσιαστικά την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου της ΕΕ, στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην πρότασή του για τη δημιουργία μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, σημειώνοντας ότι όλες οι χώρες «δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτύχουν τα ίδια βήματα ενσωμάτωσης την ίδια στιγμή», εκφράζοντας τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις εντός της ΕΕ.
Αναφερόμενος μάλιστα στις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «στο μέλλον θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τη σχέση της νομισματικής ένωσης με τους εταίρους μας στην ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη» και «πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως με τους Βρετανούς φίλους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ μια ΕΕ χωρίς τη Βρετανία και βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget