Βουλή: Ξεκίνησε η συνεδρίαση των Επιτροπών για το 3ο μνημόνιο (VIDEO)

Ξεκίνησε - με καθυστέρηση μιας ώρας - στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου πουπεριλαμβάνει το 3ο μνημόνιοαλλά και τα προαπαιτούμενα μέτρα φωτιά για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα. 
Η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού ΟικονομικώνΕυκλείδης Τσακαλώτος ζητά η συζήτηση να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή σε μία και μόνο συνεδρίαση, με πρόσχημα την ανάγκη πληρωμής του ομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 20 Αυγούστου αλλά και τις συνεδριάσεις των ξένων κοινοβουλίων. Μάλιστα, εντείνοντας τους εκβιασμούς προειδοποίησε πως αν δεν ψηφιστεί σήμερα μνημόνιο και προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποδεχθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, τη λύση του δανείου γέφυρα.
Την αντίθεση του ΚΚΕ στη διαδικασία του κατεπείγοντος επανέλαβε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές». Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ με συνέπεια και σταθερότητα, όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες αναδεικνύει επίσης την ουσία και τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων και των μνημονίων που ψηφίζονται προς όφελος των μονοπωλίων και είναι σε βάρος του λαού. 
Τη συμφωνία της ΝΔ για την διαδικασία του κατεπείγοντος εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να «παίξει» με το μέλλον της χώρας. Δεν παρέλειψε πάντως να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την πρακτική του κατεπείγοντος που εφαρμόζει για τρίτη φορά, πρακτική που κατήγγειλε όταν ήταν αντιπολίτευση. 
Η πρόταση της κυβέρνησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget