Λάρισα: Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο τρίτο μνημόνιο

Από την Λάρισα, άνοιξε η αυλαία των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στο τρίτο μνημόνιο.
Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ. Στη συνέχεια, έγινε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στην ομιλία του ο Τάσος Τσιπλές σημείωσε:
«Με την αποψινή μας συγκέντρωση δίνουμε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δυο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών - παροχών με συνέπειες στη μείωση των συντάξεων και στις παροχές υγείας - πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα. Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016-2019.
Στον αντίποδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δισ. ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι πανηγυρίζουν άλλωστε για τη κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία.
Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δε μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τη στήριξη που προσφέρουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην ΕΕ, δε συμβαδίζει με τα λαϊκά συμφέροντα. Απαιτείται αναμέτρηση και ρήξη με το δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό.
Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις εργατογειτονιές. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα Ταξικά Συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την ΕΕ και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.
Καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα, να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά. Ετοιμαζόμαστε για νέους σκληρούς αγώνες. Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Μπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και κεφαλαιοκράτες.
Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με απειλές.
Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.
Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης.
Απαιτούμε, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητά τους, των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε!
Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ταξική ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο εργασίας. Ενιαία πάλη παντού. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα Σωματεία μας, στις Λαϊκές Επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.
Το Σ/Κ δεν επιτρέπεται να γίνει «ουρά» των διαφόρων επιλογών που πτωχεύουν το λαό! Να απορρίψει τους μονόδρομους των μνημονίων διαρκείας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που υιοθετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και η ΓΣΕΕ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες με τους εκμεταλλευτές μας.
Η ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. Ο «μονόδρομος» της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Η ΕΕ δεν αλλάζει, δε μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Είναι ο ναός της «δημοκρατίας» για το μεγάλο κεφάλαιο και νεκροταφείο εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Η προοπτική βρίσκεται να περάσει η εξουσία και η οικονομία στα χέρια των εργατών, για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα.
Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!
Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε!».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget