Χρήστος Κατσώτης: Μόνη φιλολαϊκή λύση η πρόταση του ΚΚΕ (AUDIO)

Ο κύριος στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το τρίτο μνημόνιο είναι η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, που περνά πάνω από το σάρωμα των λαϊκών κατακτήσεων που έχουν απομείνει, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ τουΚΚΕ και βουλευτής το κόμματος σε παρέμβασή του στην ΕΡΑ την Τετάρτη.
Επισήμανε ακόμα ότι η συγκυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο φέρνει μέτρα που δεν τόλμησαν να φέρουν άλλες κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση από τους εργαζομένους και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, που θα γίνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την Πέμπτη 13 Αυγούστου.  Όπως είπε, ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση των ταξικών αγώνων, προσθέτοντας ότι η μόνη εναλλακτική φιλολαϊκή λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την αλλαγή τάξης στην εξουσία, έτσι ώστε «η λαϊκή εργατική εξουσία να μπορεί να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα, υπογράμμισε ότι σπέρνει αυταπάτες και μπαίνει εμπόδιο στην ριζοσπαστικοποίηση του λαού, προσθέτοντας ότι «η πρότασή της δε δίνει φιλολαϊκή διέξοδο αλλά διέξοδο σε μια μερίδα του κεφαλαίου που θέλει εθνικό νόμισμα γιατί μέσα από αυτό θα κερδίζει περισσότερα».
Αναφέρθηκε ακόμα στο κλίμα αποδοχής του μνημονίου ως μονόδρομο που καλλιεργείται από την συγκυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι που δεινοπαθούν, αυτοί που κλείνουν τα μαγαζιά τους, οι αγρότες που ξεκληρίζονται δεν θέλουν τα νέα βάναυσα μέτρα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget