Αυταπάτες και εμπαιγμός από την κυβέρνηση για το 3ο μνημόνιο

Τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα υπεραμύνθηκε ουπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτοςμιλώντας στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι για τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνει, ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο νόμου συνιστά «ήπια προσαρμογή» και πρόσθεσε ότι τον Οκτώβρη, η κυβέρνηση θα φέρει νέο πακέτο μέτρων - στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου - που θα εφαρμοστούν μέχρι και το 2018.
Στην ομιλία του επεσήμανε την ανάγκη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δηλώνοντας ότι από τα 20 – 25 δις ευρώ που θα εκταμιευθούν, αμέσως μετά τη ψήφιση του σχεδίου νόμου, τα 10 θα πάνε σε ειδικό λογαριασμό για τις τράπεζες. Υπογράμμισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι απαραίτητη με δεδομένη την εκτίναξη των κόκκινων δανείων, θέμα που έμεινε σε εκκρεμότητα με τους θεσμούς και θα επανεξετασθεί τον Οκτώβρη.
Ο υπουργός Οικονομικών παραδεχόμενος ότι τα μέτρα είναι δύσκολα για αγρότες, φαρμακοποιούς, αρτοποιούς και κλειστά επαγγέλματα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «παίξει» με το χρόνο, φέρνοντας σταδιακά το ξήλωμα των δικαιωμάτων τους και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση στο ντίζελ για τους αγρότες η οποία θα γίνει σε δύο δόσεις!
Επιχείρησε επίσης να εμφανίσει ως επιτυχία, τα αντεργατικά μέτρα, δηλώνοντας πως οι θεσμοί ήθελαν μέχρι τον Μάρτη του 2016 να μη νομοθετηθεί τίποτα και η κυβέρνηση πέτυχε να μην αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία στο μνημόνιο!
Τέλος, ανακοίνωσε ότι μέχρι το Μάρτη του 2016, η συγκυβέρνηση θα φέρει νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα, την ενέργεια και άλλους τομείς, σχέδιο που θα αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει, με βάση και το 3ο μνημόνιο. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget